Vágólapra másolva!
A mindkettejükkel együtt dolgozó, a Schumacher-család bizalmasának számító Sabine Kehm szerint Mick Schumacher még inkább visszahúzódó személyiség, mint apja, míg a konditeremben hasonlóan elszánt.

A Forma-1-ben az idén bemutatkozó Mick Schumacher nemcsak nevében, hanem sok más dologban is hasonlít hétszeres világbajnok édesapjára. A 21 esztendős pilóta útját is egyengető Sabine Kehm szerint hasonlón zárkózott és visszahúzódó személyiség, mint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, emellett pedig hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a pályán kívüli felkészülésre is.

Sok mindenben hasonlítanak

A Michael Schumachert eleinte sajtósként, majd mercedeses visszatérése után menedzserként segítő hölgy a Schumacher-család egyik bizalmasaként a hétszeres világbajnok 2013-as síbalesete után is mindenben segíti és óvja a legenda magánszféráját, ezzel egyidőben pedig Mick pályafutását is egyengeti.

Az kijelenthető, hogy az ifjú Schumacher valamit biztosan örökölt apja tehetségéből, de nemcsak ezen a téren hasonlít rá.

Manapság a versenyzők eszköztárának része, hogy a pályán kívül is fejlesszék magukat. Mondhatjuk, hogy ezt Michael teremtette meg" – nyilatkozta Kehm a Daily Mailnek.

Mick valóban rendszeresen posztol képeket magáról, amint fizikai felkészülést végez, ami meg is látszik rajta, hiszen az F2-es mezőny többi tagjával összehasonlítva is igen fitt volt már első, az F1 előszobájában töltött szezonjában is.

Mick Schumacher edzés közben

Amit ezen kívül sokan kiemelnek róla azok, akik közelről ismerik, hogy rendkívül szerény, két lábbal a földön álló személyiség, akitől távol áll a feltűnéskeltés. Kehm szerint ez valóban így van, olyannyira, hogy ebben még apján is túltesz.

Ez már az F3-ban és az F2-ben is világos volt. Noha ezek junior kategóriák, így is sokat kivesznek az emberből. Ez az életed, és mindent ennek kell alárendelned, hogy sikeres legyél."