Társoldalunk:

Lekerült a kötés Grosjean kezéről, ijesztő képen látható az égési sérülése

2021.01.12. 16:12

Teljesen lekerült a kötés a tavalyi Bahreini Nagydíjon megsérült Romain Grosjean kezéről, először látható nyilvánosan, hogy a francia pilóta az eddig közöltnél jóval súlyosabb sérüléseket szenvedett.

Hősként ünnepelte a közvélemény a 2020-as Bahreini Nagydíjon megsérült Romain Grosjeant, aki hatalmas sebességgel átszakította a szalagkorlátot a rajt után, majd az autója lángra kapott, és nagy lélekjelenléttel, valamint a mentők összehangolt munkájának köszönhető, hogy életben maradt.

Grosjean, néhány nappal a balesete utánForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Grosjean önállóan szállt ki a roncsból, de közben a tűzálló öltözet is csak enyhíteni tudta az égési sérüléseit. Kórházba szállítása után a hírek arról szóltak, hogy másodfokú, enyhébb sérüléseket szenvedett, de a versenyző által a közösségi médiába feltöltött képek szerint a bal keze még mindig magán viseli a súlyos égés nyomait.

A francia pilóta ettől függetlenül boldog, mert végre kötés nélkül élhet tovább. Grosjeant egyébként is vidám, pozitív szemlélet jellemezte a történtek óta, a közösségi médiába feltöltött posztjai szerint igyekezett hétköznapi életet élni függetlenül attól, hogy eleinte mindkét kezén, utóbb pedig a bal kezén továbbra is kötést viselt.

A Haas egykori pilótája egy kézzel már versenyezni is kezdett, egyelőre természetesen csak szimulátoron, de korábban utalt arra, hogy 2021-ben a valós versenypályákra is visszatérne, azt egyelőre nem tudni, hogy melyik bajnokságban. A Forma-1-ben nem maradt számára hely, miután csapata már a baleset előtt bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését.

Figyelem, felkavaró képek!

Grosjean esete a Forma-1 történetének egyik legsúlyosabb ütközése volt, de a sérülései ellenére alapvetően pozitív végkifejlettel zárult, ettől függetlenül az FIA vizsgálatot indított az ügyben, és az IndyCar vezetősége is érdeklődve várja a tanulmány eredményét. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK