Lekerült a kötés Grosjean kezéről, ijesztő képen látható az égési sérülése

Forma-1, Romain Grosjean, Szahíri Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 03: Romain Grosjean of France and Haas F1 walks in the Paddock with bandages on his burnt hands after his crash at the previous race during previews ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 03, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Teljesen lekerült a kötés a tavalyi Bahreini Nagydíjon megsérült Romain Grosjean kezéről, először látható nyilvánosan, hogy a francia pilóta az eddig közöltnél jóval súlyosabb sérüléseket szenvedett.

Hősként ünnepelte a közvélemény a 2020-as Bahreini Nagydíjon megsérült Romain Grosjeant, aki hatalmas sebességgel átszakította a szalagkorlátot a rajt után, majd az autója lángra kapott, és nagy lélekjelenléttel, valamint a mentők összehangolt munkájának köszönhető, hogy életben maradt.

Grosjean, néhány nappal a balesete után Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Grosjean önállóan szállt ki a roncsból, de közben a tűzálló öltözet is csak enyhíteni tudta az égési sérüléseit. Kórházba szállítása után a hírek arról szóltak, hogy másodfokú, enyhébb sérüléseket szenvedett, de a versenyző által a közösségi médiába feltöltött képek szerint a bal keze még mindig magán viseli a súlyos égés nyomait.

A francia pilóta ettől függetlenül boldog, mert végre kötés nélkül élhet tovább. Grosjeant egyébként is vidám, pozitív szemlélet jellemezte a történtek óta, a közösségi médiába feltöltött posztjai szerint igyekezett hétköznapi életet élni függetlenül attól, hogy eleinte mindkét kezén, utóbb pedig a bal kezén továbbra is kötést viselt.

A Haas egykori pilótája egy kézzel már versenyezni is kezdett, egyelőre természetesen csak szimulátoron, de korábban utalt arra, hogy 2021-ben a valós versenypályákra is visszatérne, azt egyelőre nem tudni, hogy melyik bajnokságban. A Forma-1-ben nem maradt számára hely, miután csapata már a baleset előtt bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését.

Figyelem, felkavaró képek!

Grosjean esete a Forma-1 történetének egyik legsúlyosabb ütközése volt, de a sérülései ellenére alapvetően pozitív végkifejlettel zárult, ettől függetlenül az FIA vizsgálatot indított az ügyben, és az IndyCar vezetősége is érdeklődve várja a tanulmány eredményét.