Leclerc fejlődéséhez hasonló pályát jósol főnöke Schumachernek is

Forma-1, Mick Schumacher, Günther Steiner, Haas F1 Team, Abu-dzabi Nagydíj
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Mick Schumacher, Haas F1, with Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Thursday December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem számít arra, hogy Mick Schumacher rögtön gyors lesz a Forma-1-ben, de úgy véli, a német fiatal is képes lehet fokozatosan felvenni a ritmust, ahogy Charles Leclerc is tette a bemutatkozása évében.

Mick Schumacher F1-es bemutatkozása ígérkezik az idei szezon egyik üde színfoltjának, hiszen a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia az F2 megnyerése után a Ferrari támogatásával a Haasnál folytathatja a pályafutását Nyikita Mazepin oldalán.

Schumacher egyelőre megtalálta a közös hangot Steinerrel Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Schumacher eddigi pályafutása szokatlanul alakult, az adott kategóriában általában középszerűen szerepelt az első szezonja során, másodszor viszont már harcban volt a bajnoki címért, az F3-ban és az F2-ben meg is szerezte azt. Közben végig az olasz Prema versenyzője volt, amit új csapatfőnöke, Günther Steiner „nagyon felkészült” csapatnak nevezett.

– nyilatkozta az olasz szakember a La Gazzetta dello Sportnak. – Egy ilyen folyamat során a gyorsaság lassan, de biztosan kialakul, kellenek a megtett kilométerek ahhoz, hogy az ember magabiztossá váljon és ráérezzen az autó határaira.”

Steiner a Ferrari eddigi legsikeresebb akadémistája, Charles Leclerc példáját állítja Schumacher elé. A monacói pilóta a Saubernél az F2-es bajnoki címe ellenére sem kezdett fényesen, de a szezon derekától lendületbe jött és meggyőzte a Scuderia vezetését, hogy szerződtessék őt Kimi Räikkönen helyére.

Leclerc is a Haas színeiben tesztelt először, ma már a Ferrari futamgyőztese Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Eleinte nem volt gyorsabb a csapattársánál, de folyamatosan tanult – utalt Leclerc-re. – Az első néhány versenyen ugyanezt várjuk majd Micktől is. A szezon második felében pedig már lesz két versenyképes pilótánk – utalt Schumacherre és a szintén az F2-ből érkező Mazepinre. –

„Az már a mi dolgunk lesz, hogy olyan autót építsünk, amivel ezt megteheti, így a saját szerencséjének a kovácsa lehet.”

Az olasz szakember szerint ő „végtelenül boldog” lenne, ha Schumacher is olyan pályát futhatna be, mint Leclerc és a jövőben a Ferrarihoz kerül, és emlékeztetett, hogy Leclerc 2017-ben a Haas színeiben is részt vett szabadedzéseken, ezért úgy véli, a csapat felkészült fiatal tehetségek gondozására. Az is segíteni fog, hogy szó szerint közös nyelvet is beszél a német pilótával.

„Mindig kellemes, ha lehetőség nyílik valakivel az otthon is használt nyelven beszélni, úgyhogy örülök, hogy Mickkel németül is cseveghetek, de természetesen a csapatnál az összes megbeszélést angolul folytatjuk, és ő angolul is perfekt. Plusz, beszél olaszul is, ami ebből a szempontból még egyszerűbbé teszi a dolgokat.”