Édesapja szerint Hamilton továbbra is az F1-ben akar versenyezni

Forma-1, Lewis Hamilton, Anthony Hamilton
LONGFIELD, ENGLAND - APRIL 07: Formula One World Champion Lewis Hamilton and his father Anthony Hamilton visit the garage of Nicolas Hamilton of ROKiT Racing with Motorbase Ford before the Kwik Fit British Touring Car Championship at Brands Hatch on April 07, 2019 in Longfield, England. (Photo by Ker Robertson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton édesapja, Anthony Hamilton szerint fia továbbra is a Forma-1-ben akar versenyezni, de már nem azért, hogy újabb sikereket érjen el, hanem azért, hogy példát mutasson a fiataloknak.

Az új év beköszönte után is várat magára Lewis Hamilton és a Mercedes szerződéshosszabbítása, legalábbis a nemrég lovaggá ütött hétszeres világbajnok és csapata sem adta jelét annak, hogy biztosított lenne a brit pilóta maradása a sportágban. A közösségi médiában napról napra megjelennek egyelőre alaptalan híresztelések azzal kapcsolatban, hogy az F1 történetének legsikeresebb versenyzője nem folytatja a pályafutását, de édesapja szerint nem ez a helyzet.

Lewis Hamilton és Anthony Hamilton Forrás: Getty Images/Ker Robertson

„Amennyire én tudom, folytatja a versenyzést – idézte Anthony Hamiltont az Express című bulvárlap. – Imádja a versenyzést, és imádja azt, amit csinál. Már van szava a sportban, ami szenzációs, és úgy tudom, hogy folytatja a versenyzést” – tette hozzá az édesapa, aki elindította fia pályafutását, 2010-ig menedzselte is őt, ekkor szakmai szempontból szakítottak, de az évek alatt végül rendezték a kapcsolatukat.

Anthony azóta alkalomszerűen ismét feltűnik fia versenyein, de már apaként áll a brit sportoló mellett, aki minden idők legsikeresebb pilótája lett a Forma-1-ben, így édesapja szerint már nem a becsvágy hajtja őt.

„Ennek semmi köze sincs a célokhoz – mondta. – Ő már nem a trófeákért versenyez, hanem azért, mert imádja azt, amit csinál, és örömmel inspirál másokat is. Reméljük, hogy pillanatnyilag a sikerei révén inspirálhatunk fiatal gyerekeket, akiknek vannak álmai. Lewis és a család szempontjából is ez már a reményről, a lehetőségekről, az álmokról és a sikerekről szól, nem igazán [a pályán] kitűzött célokról.”

Hamilton a Török Nagydíjon biztosította be hetedik világbajnoki címét Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2020 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Hamilton a lehetetlenről álmodozó gyerekeknek ajánlotta a 2020-as Török Nagydíjon elért hetedik világbajnoki címét. Amennyiben meghosszabbítja a szerződését, jó eséllyel indul pályafutása nyolcadik világbajnoki trófeája felé, ami azt jelentené, hogy a Forma-1-ben minden fontosabb mutató terén ő lenne az egyedülálló csúcstartó.

Olasz lapértesülések szerint a Mercedes egyik tagja „puszta fikciónak” nevezte, hogy Hamilton visszavonulhat a szezon előtt, és a csapat egyik szóvivője azt mondta, „nincs ok az aggodalomra” a brit pilóta F1-es jövőjével kapcsolatban. Toto Wolff még decemberben azt mondta, akár a tesztelés előtt is megállapodhatnak a folytatásról.