Társoldalunk:

Édesapja szerint Hamilton továbbra is az F1-ben akar versenyezni

2021.01.12. 11:16

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton édesapja, Anthony Hamilton szerint fia továbbra is a Forma-1-ben akar versenyezni, de már nem azért, hogy újabb sikereket érjen el, hanem azért, hogy példát mutasson a fiataloknak.

Az új év beköszönte után is várat magára Lewis Hamilton és a Mercedes szerződéshosszabbítása, legalábbis a nemrég lovaggá ütött hétszeres világbajnok és csapata sem adta jelét annak, hogy biztosított lenne a brit pilóta maradása a sportágban. A közösségi médiában napról napra megjelennek egyelőre alaptalan híresztelések azzal kapcsolatban, hogy az F1 történetének legsikeresebb versenyzője nem folytatja a pályafutását, de édesapja szerint nem ez a helyzet.

Lewis Hamilton és Anthony HamiltonForrás: Getty Images/Ker Robertson

„Amennyire én tudom, folytatja a versenyzést – idézte Anthony Hamiltont az Express című bulvárlap. – Imádja a versenyzést, és imádja azt, amit csinál. Már van szava a sportban, ami szenzációs, és úgy tudom, hogy folytatja a versenyzést” – tette hozzá az édesapa, aki elindította fia pályafutását, 2010-ig menedzselte is őt, ekkor szakmai szempontból szakítottak, de az évek alatt végül rendezték a kapcsolatukat.   

Anthony azóta alkalomszerűen ismét feltűnik fia versenyein, de már apaként áll a brit sportoló mellett, aki minden idők legsikeresebb pilótája lett a Forma-1-ben, így édesapja szerint már nem a becsvágy hajtja őt.

„Ennek semmi köze sincs a célokhoz – mondta. – Ő már nem a trófeákért versenyez, hanem azért, mert imádja azt, amit csinál, és örömmel inspirál másokat is. Reméljük, hogy pillanatnyilag a sikerei révén inspirálhatunk fiatal gyerekeket, akiknek vannak álmai. Lewis és a család szempontjából is ez már a reményről, a lehetőségekről, az álmokról és a sikerekről szól, nem igazán [a pályán] kitűzött célokról.”

Hamilton a Török Nagydíjon biztosította be hetedik világbajnoki címétForrás: Anadolu Agency via Getty Images/2020 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Hamilton a lehetetlenről álmodozó gyerekeknek ajánlotta a 2020-as Török Nagydíjon elért hetedik világbajnoki címét. Amennyiben meghosszabbítja a szerződését, jó eséllyel indul pályafutása nyolcadik világbajnoki trófeája felé, ami azt jelentené, hogy a Forma-1-ben minden fontosabb mutató terén ő lenne az egyedülálló csúcstartó.  

Olasz lapértesülések szerint a Mercedes egyik tagja „puszta fikciónak” nevezte, hogy Hamilton visszavonulhat a szezon előtt, és a csapat egyik szóvivője azt mondta, „nincs ok az aggodalomra” a brit pilóta F1-es jövőjével kapcsolatban. Toto Wolff még decemberben azt mondta, akár a tesztelés előtt is megállapodhatnak a folytatásról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK