Vágólapra másolva!
A Red Bullnál versenyző, a Forma-1 jelenlegi mezőnyében az egyik legjobbnak tartott Max Verstappen felidézte, miként gokartozott együtt gyerekként Mick és Michael Schumacherrrel, valamint elmondta, miért nehezebb előbbinek a dolga, mint neki volt pályafutása során.

Elsőre sokan talán bele sem gondolnak, hogy mindössze másfél év a korkülönbség előbbi javára a Forma-1-ben idén bemutatkozó Mick Schumacher és a mezőny egyik legjobbjának számító tízszeres futamgyőztes Max Verstappen között. Pedig így van, a holland pilóta mégis hetedik szezonját fogja megkezdeni a királykategóriában, miután 2015-ben minden idők legfiatalabbjaként debütált. A Red Bull versenyzője kicsi gyerekkora óta ismeri Schumachert, akinek szerinte nehezebb a dolga, mint neki volt.

Verstappen és Schumacher jó barátok voltak Forrás: Getty Images/Clive Mason

Kettejük korai ismeretsége onnan fakad, hogy Michael Schumacher már versenyző korában is jó barátságot ápolt Jos Verstappennel, és az F1-en kívül is gyakran találkoztak családjuk társaságában. Így a kis Max és a kis Mick már kisgyerekként együtt gokartozott. „Mindig kétüléses gokarttal mentünk. Michael Mick-kel vagy Ginával (Schumacher lánya - a szerk.), apám pedig velem. Ha túl veszélyessé vált a helyzet, az apukák gyorsan átvették az irányítást" – emlékezett vissza Verstappen az F1-Insidernek, majd elmondta, Mick-kel ekkor még nem tudott beszélgetni, mivel nem tudott németül, de „a két-három éveseknek amúgy sincs gondja a kommunikációval, még akkor sem, ha nem beszélnek egy nyelvet."

Az akkor a Ferraris sikerkorszaka közepén tartó, a Forma-1 legnagyobb sztárjának számító Michael Schumacher jelenléte sem igazán hatott a kis Maxra, hiszen mint mondja, nem a többszörös világbajnokot látta Schumacherben. „Mindössze három-négy éves voltam akkoriban.

Vannak ezekről az összejövetelekről régi családi fotóink és videóink. Mick vagy Gina mindig ott voltak. Nagyszerű volt. A mai napig pozitív emlékeket őrzök ezekről a hétvégékről."

A nagyjából 4 éves Max és Michael bácsi

Ami Mick Schumacher pályafutását és Forma-1-es bemutatkozását illeti, Verstappen úgy véli, noha ő is úgy nőtt fel, hogy egy korábbi F1-es pilóta, a Benetton, a Simtek, a Footwork, a Tyrell, a Stewart, az Arrows és a Minardi színeiben összesen 106 futamon rajthoz álló Jos Verstappen fia, Micknek mégis sokkal nehezebb megbirkóznia a családnevével járó nyomással. „Amikor minden jól megy, akkor könnyű. Amikor azonban az ellenkezője a helyzet, akkor nem az.

De jó környezetben van, jó emberek veszik körül, akik vigyáznak rá. Nagyon jó munkát végeznek" – dicsérte a Schumacher pályafutását egyengetőket.