Társoldalunk:

Sainz: A Ferrari az F1 Real Madridja, nem lehetett nemet mondani

2021.01.08. 15:56

Carlos Sainz optimistán készül az első szezonjára a Ferrari színeiben. Méltatta előző csapatát, a McLarent, de szerinte egy győzelemre képes Ferrari ajánlatán nem kell sokat gondolkodni.

Kisebb meglepetést okozott, hogy a Ferrarinál tavaly nem hosszabbították meg Sebastian Vettel szerződését, majd elcsábították Carlos Sainzot a McLarentől. A spanyol pilóta becsülettel teljesítette a szezont a wokingi istállónál, az egyéni pontverseny 6. helyezettje lett, idén viszont már a 2020-ban küszködő Ferrari pilótája lesz.

Sainz már járt üléspróbán MaranellóbanForrás: Ferrari

Sokan kérdezték a spanyol versenyzőt, hogy a Scuderia formája láttán megbánta-e, hogy távozott az egyre versenyképesebb McLarent, de az AS című sportlapnak kijelentette, 2007-ben nehezebb lett volna a döntés, amikor mindkét istálló a győzelmekért harcolt. Tavaly márciusban viszont a Ferrari egyértelműen jobb választásnak ígérkezett.

Az előző évben a Ferrari versenyeket nyert, 2020 márciusában úgy tűnt, hogy a McLaren ugyan fejlődik, nagyon jó, de akkor is még felfelé tart. „A másik csapat pedig futamokat nyer, pole pozíciókat szerez, és mindenekelőtt a Ferrari. A paddockban senki más nem döntött volna másként. Minden tiszteletem és elismerésem a McLarennek, ami a történelem második legsikeresebb csapata, de amikor a Ferrari kopogtat, és 2019-ben [futamokat] is nyert, akkor nincs kétség.”

A riporter ekkor a Real Madridhoz hasonlította a Ferrarit, arra is utalva, hogy Sainz is a fővárosban született és nagy szurkolója a királyi gárdának. Sainz vette a lapot, focis hasonlattal írta le a eddigi csapatát, a McLarent is.

Sainz és új mérnöke, Riccardo AdamiForrás: Ferrari

„Így is lehet mondani, de akkor a McLaren a Barça, amiben szintén nagyon jó szerepelni. Nem lehet őket összehasonlítani, mert közben mindkét csapatot átszervezik, hogy a jövőben letaszítsák a Mercedest a trónról. Ez a két legjobb csapat a történelemben és amikor az ember az egyikből a másikba igazol, akkor valamit jól csinál a Forma-1-ben.”

A Ferrari híres arról, hogy mindenki eredménykényszer alatt dolgozik az istállónál, gyakoriak az átszervezések és a személycserék, de Sainz úgy véli, hogy ha a McLarennél jó légkört tudott teremteni maga körül, akkor a Ferrarinál is el tudja ezt érni. Elmondta, kedveli Mattia Binotto csapatfőnököt és nem hezitált, amikor a szerződés aláírásáról volt szó.

Charles Leclerc, Binotto és SainzForrás: Ferrari

Sainzot emlékeztették, hogy Sebastian Vettel és Fernando Alonso sem tudott világbajnoki címeket nyerni a Scuderiával, de nem értett egyet azzal, hogy a mezőny két sikergyárosa üres kézzel távozott volna Maranellóból, mert ők is győzelmeket és dobogós helyeket értek el, miközben ő egyelőre csak kétszer állhatott eddig dobogóra az F1-ben.

„Valóban nem nyertek világbajnoki címet, de ugyanez történt 19 másik versenyzővel is az elmúlt 10 szezon során, amikor a Red Bull vagy a Mercedes tarolt. Akad 19 pilóta, akik üres kézzel távoznak, de nem sorolom közéjük azokat, akik a Ferrarinál versenyeznek. A Ferrarit senki sem hagyja el üres kézzel.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK