Mazepin: Schumacherrel nem vagyunk barátok

Forma-1, Mick Schumacher, Haas F1 Team, Abu-dzabi Nagydíj
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 09: Mick Schumacher, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Wednesday December 09, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Egy orosz sportcsatorna vendége volt a Haas botrányos újonca, Nyikita Mazepin, aki kijelentette, nem zavarja, hogy bírálatok érik és az sem érdekli, hogy Mick Schumacher révén ismert csapattársa lett.

Teljesen új versenyzőpárossal készül a 2021-es szezonra a Haas-csapat, ami egy orosz milliárdoscsemetét, Nyikita Mazepint és a Ferrari által támogatott Mick Schumachert tudhatja a soraiban. Miközben az F2 bajnoka alázatosan tesztelt a bemutatkozására készülve és igyekezett barátkozni új munkatársaival, Mazepin magánéleti kicsapongásaival hívta fel magára a figyelmet.

Mazepin elsőszámú ellenfele, a csapattársa, Schumacher lesz Forrás: James Gasperotti/Haas F1 Team

Az orosz pilóta később törölte a tartalmait a közösségi felületekről (beleértve a bocsánatkérését is, amit azután adott ki, hogy tiszteletlenül viselkedett egy ismerősével és erről videót is posztoltak) és hetekig eltűnt a nyilvánosság elől, de az orosz Match TV nevű sportcsatorna műsorában ismét felbukkant.

– nyilatkozta az Uralkali nevű cégcsoportot irányító Dmitrij Mazepin fia. Nyikita tavaly az 5. lett az F2-es bajnokságban, édesapja már régóta keresi a lehetőséget, hogy bejuttassa a 21 éves fiatalt az F1-es mezőnybe.

Hasonlóan erős háttérrel érkezik mellé csapattársa, Mick Schumacher is, aki legendás édesapja és a Ferrari támogatása révén jó esélyekkel indul. A német pilóta decemberben azt mondta, a Mazepin körüli visszásságok nem rá tartoznak, ő kedves emberként írta le az orosz sportolót, az alapján, hogy 2013-ban és 2014-ben gokartos csapattársak voltak, de azon túl nem ismeri különösebben. Mazepin álláspontja is hasonló.

„Nem vagyunk barátok, a legjobb esetben is csak régi ismerősök, mivel versenyeztünk együtt gokartos korunkban. Engem őszintén nem érdekel az ő neve. A családneve miatt erősebb lehet, de nagyobb teher is nehezedik rá. Amikor lecsukom a sisakrostélyt, nem foglalkozom ilyen dolgokkal” – szögezte le.

Schumacher már kétszer is tesztelt a Haasnál Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Noha a Ferrari külön részleget hoz létre a Haas számára Maranellóban, képzett szakembereket és új fejlesztéseket is átadnak az amerikai istállónak, Mazepin arra számít, hogy továbbra is a sereghajtók közé tartoznak majd.

„Fontos, hogy realisták maradjunk és két lábbal a földön álljunk. Nagyon bonyolult szezon vár ránk. Nem hiszem, hogy sok ellenféllel fel tudjuk majd venni a versenyt, de szeretem ezt a sportágat, ez már gyerekkorom óta így van.”