Társoldalunk:

Látványos animációval köszöntötték a születésnapos Lewis Hamiltont

2021.01.07. 19:47

Pályafutásának főbb lépcsőfokait összefoglalóval köszöntötte a ma 36 esztendős Lewis Hamiltont a BBC. A nemrég lovaggá ütött hétszeres világbajnoknak továbbra sincs szerződése a 2021-es szezonra.

Szokatlan helyzetben érte a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a 36. születésnapja, hiszen bár sikert sikerre halmozott és kiérdemelte a lovagi címet, továbbra sincs szerződése a 2021-es szezonra, ami a koronavírus miatti viszontagságok ellenére várhatóan március végén, Bahreinben elkezdődik.

Hamilton 36 esztendős lett, egyelőre nem biztos a jövője a Forma-1-ben, de meglepő lenne, ha nem tudna megállapodni a MercedesszelForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Getty Images

Továbbra is az lenne a nagy meglepetés, ha a felek nem tudnának megállapodni egymással és nem írnák tovább Hamilton és a Mercedes közös sikersztoriját, amit a brit pilóta hetedik világbajnoki címe és a 36. születésnapja alkalmából a BBC látványos animációval ünnepel.

Én mindig is azt gondoltam, hogy össze fogjuk hozni, Lewis nagyon összpontosított és a család is” – hangzik Hamilton édesapja, Anthony visszaemlékezése a rajzfilm elején, ami azzal kezd, hogy utalást tesz a brit pilóta első szárnypróbálgatására távirányítós autókkal rendezett versenyeken. Később jöttek a gokartversenyek, majd az ifjú Lewistól hallani egy idézetet arról, hogy megismerkedett Ron Dennisszel és autogramot kért tőle.

Látható, hogy családján kívül Dennis ajánlott neki először támogatást majd F1-es szerződést is, Hamilton ezt a 2007-es Kanadai Nagydíjon aratott győzelemmel hálálta meg. Ekkor James Allen, az ITV akkori kommentátora feltette a kérdést: „Ha hat futam után meg tudta csinálni, mi mindent érhet még el a jövőben?”

Hamilton 2008-ban világbajnok lett, majd néhány aszályos év után átigazolt a McLarentől a gyári Mercedeshez, és 2014 óta csak 2016-ban nem az övé lett a vb-cím. „A nyolcéves önmagam remélhetőleg büszke lenne rám” – szólt egy újabb idézet, mielőtt a videó feleleveníti, hogy megnyerte a 2014-es Év sportszemélyisége-díjat, amit tavaly meg is ismételt.

Jöttek az újabb világbajnoki sikerek és a tavalyi évben előtérbe kerültek Hamilton rasszizmussal kapcsolatos negatív tapasztalatai. Szintén egy gyerekkori hangfelvételt idéztek a szerkesztők, ebben Hamilton arról beszélt, hogy figyelmen kívül hagyta a sértéseket és a pályán igyekezett visszavágni az ellenlábasainak.

A Mercedes összeállította Hamilton hét világbajnok autóját

A 2020-as szezon mérföldkövet hozott, hiszen beállította, majd megdöntötte Michael Schumacher győzelmi rekordját és beérte a német legendát a világbajnoki címek terén. Emlékezetes pillanat volt, amikor a család képviseletében Mick Schumacher átadta édesapja egyik sisakját Hamiltonnak, akit láthatóan megérintett a gesztus. Ez is szerepel a rövid történetben.

„Emlékszem, ahogy néztem Michael Schumachert, miközben megnyerte a világbajnokságokat és most nagyon-nagyon szürreális, hogy az én nevemet egy mondatban említik az övével.” A történet záróakkordja ismét egy gyerekkori hangfelvétel: „Megismersz már? Lewis Hamilton vagyok.”     

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK