Látványos animációval köszöntötték a születésnapos Lewis Hamiltont

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Sebastian Vettel, Ferrari, Sergio Pérez, Racing Point, Török Nagydíj
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 15: A general view of the podium as race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates winning a 7th F1 World Drivers Championship with second placed Sergio Perez of Mexico and Racing Point and third placed Sebastian Vettel of Germany and Ferrari during the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 15, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Getty Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Pályafutásának főbb lépcsőfokait összefoglalóval köszöntötte a ma 36 esztendős Lewis Hamiltont a BBC. A nemrég lovaggá ütött hétszeres világbajnoknak továbbra sincs szerződése a 2021-es szezonra.

Szokatlan helyzetben érte a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a 36. születésnapja, hiszen bár sikert sikerre halmozott és kiérdemelte a lovagi címet, továbbra sincs szerződése a 2021-es szezonra, ami a koronavírus miatti viszontagságok ellenére várhatóan március végén, Bahreinben elkezdődik.

Hamilton 36 esztendős lett, egyelőre nem biztos a jövője a Forma-1-ben, de meglepő lenne, ha nem tudna megállapodni a Mercedesszel Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Getty Images

Továbbra is az lenne a nagy meglepetés, ha a felek nem tudnának megállapodni egymással és nem írnák tovább Hamilton és a Mercedes közös sikersztoriját, amit a brit pilóta hetedik világbajnoki címe és a 36. születésnapja alkalmából a BBC látványos animációval ünnepel.

– hangzik Hamilton édesapja, Anthony visszaemlékezése a rajzfilm elején, ami azzal kezd, hogy utalást tesz a brit pilóta első szárnypróbálgatására távirányítós autókkal rendezett versenyeken. Később jöttek a gokartversenyek, majd az ifjú Lewistól hallani egy idézetet arról, hogy megismerkedett Ron Dennisszel és autogramot kért tőle.

Látható, hogy családján kívül Dennis ajánlott neki először támogatást majd F1-es szerződést is, Hamilton ezt a 2007-es Kanadai Nagydíjon aratott győzelemmel hálálta meg. Ekkor James Allen, az ITV akkori kommentátora feltette a kérdést: „Ha hat futam után meg tudta csinálni, mi mindent érhet még el a jövőben?”

Hamilton 2008-ban világbajnok lett, majd néhány aszályos év után átigazolt a McLarentől a gyári Mercedeshez, és 2014 óta csak 2016-ban nem az övé lett a vb-cím. „A nyolcéves önmagam remélhetőleg büszke lenne rám” – szólt egy újabb idézet, mielőtt a videó feleleveníti, hogy megnyerte a 2014-es Év sportszemélyisége-díjat, amit tavaly meg is ismételt.

Jöttek az újabb világbajnoki sikerek és a tavalyi évben előtérbe kerültek Hamilton rasszizmussal kapcsolatos negatív tapasztalatai. Szintén egy gyerekkori hangfelvételt idéztek a szerkesztők, ebben Hamilton arról beszélt, hogy figyelmen kívül hagyta a sértéseket és a pályán igyekezett visszavágni az ellenlábasainak.

A Mercedes összeállította Hamilton hét világbajnok autóját

A 2020-as szezon mérföldkövet hozott, hiszen beállította, majd megdöntötte Michael Schumacher győzelmi rekordját és beérte a német legendát a világbajnoki címek terén. Emlékezetes pillanat volt, amikor a család képviseletében Mick Schumacher átadta édesapja egyik sisakját Hamiltonnak, akit láthatóan megérintett a gesztus. Ez is szerepel a rövid történetben.

„Emlékszem, ahogy néztem Michael Schumachert, miközben megnyerte a világbajnokságokat és most nagyon-nagyon szürreális, hogy az én nevemet egy mondatban említik az övével.” A történet záróakkordja ismét egy gyerekkori hangfelvétel: „Megismersz már? Lewis Hamilton vagyok.”