Lando Norris is megfertőződött a koronavírussal

Forma-1, Lando Norris, McLaren Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Négyre emelkedett azon Forma-1-es pilóták száma, akik elkapták a koronavírust. Lando Norris, a McLaren versenyzője az újabb fertőzött.

Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton. Korábban ez a három Forma-1-es pilóta fertőződött meg a COVID-19-cel, most azonban egy negyedik versenyző, Lando Norris is csatlakozott hozzájuk. A McLaren 21 esztendős pilótája karanténba került, és a körülményekhez képest jól van.

Norris sem úszta meg Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Norris jelenleg nyaralását tölti az Egyesült Arab Emirátusokban, mielőtt megkezdte volna a fizikai felkészülést a márciusban kezdődő 2021-es szezonra, ám ott tartózkodása során tüneteket észlelt magán, majd miután tesztelték, kiderült róla, egy elkapta a koronavírust.

Miután észrevette, hogy elveszítette a szaglását és az ízérzékelését, azonnal teszteltette magát és informálta a csapatot. A helyi szabályozásoknak megfelelően kéthetes karanténba vonult a hotelszobájában. Jelenleg jól érzi magát és nincsenek egyéb tünetei."

Norris a közösségi médiában szólt a rajongóihoz. „Tegnap elveszítettem az ízérzékelésemet és a szaglásomat, úgyhogy azonnal elkülönítettem magam és elvégeztettem egy tesztet. Pozitív lett, úgyhogy mindenkit értesítettem, akivel kapcsolatba kerültem, a következő 14 napban pedig karanténban leszek. Jól érzem magam és nincsenek más tüneteim, csak tudatni akartam ezt veletek. Vigyázzatok magatokra!" – írta.

Norris posztja a Twitteren

Az F1-es pilóták közül elsőként Sergio Pérez kapta el a koronavírust, ami miatt két versenyt kellett kihagynia. Őt követte a Racing Point másik pilótája, Lance Stroll, aki rosszullét miatt az Eifel Nagydíjtól maradt távol, utólag derült ki róla, hogy fertőzött. A harmadik pórul járt versenyző pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton volt, ő a Szahíri Nagydíjról hiányzott. Norris helyzete sem ideális, hiszen csak később tudja elkezdeni a tervezett felkészülést az idényre, de mindenképpen jobban járt, mintha szezon közben fertőződött volna meg.