Társoldalunk:

Lando Norris is megfertőződött a koronavírussal

2021.01.05. 16:42

Négyre emelkedett azon Forma-1-es pilóták száma, akik elkapták a koronavírust. Lando Norris, a McLaren versenyzője az újabb fertőzött.

Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton. Korábban ez a három Forma-1-es pilóta fertőződött meg a COVID-19-cel, most azonban egy negyedik versenyző, Lando Norris is csatlakozott hozzájuk. A McLaren 21 esztendős pilótája karanténba került, és a körülményekhez képest jól van.

Norris sem úszta megForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Norris jelenleg nyaralását tölti az Egyesült Arab Emirátusokban, mielőtt megkezdte volna a fizikai felkészülést a márciusban kezdődő 2021-es szezonra, ám ott tartózkodása során tüneteket észlelt magán, majd miután tesztelték, kiderült róla, egy elkapta a koronavírust. A McLaren megerősíti, hogy Lando Norris tegnap pozitív tesztet produkált COVID-19-re Dubajban, ahol jelenleg nyaralását tölti. Miután észrevette, hogy elveszítette a szaglását és az ízérzékelését, azonnal teszteltette magát és informálta a csapatot. A helyi szabályozásoknak megfelelően kéthetes karanténba vonult a hotelszobájában. Jelenleg jól érzi magát és nincsenek egyéb tünetei."

Norris a közösségi médiában szólt a rajongóihoz. „Tegnap elveszítettem az ízérzékelésemet és a szaglásomat, úgyhogy azonnal elkülönítettem magam és elvégeztettem egy tesztet. Pozitív lett, úgyhogy mindenkit értesítettem, akivel kapcsolatba kerültem, a következő 14 napban pedig karanténban leszek. Jól érzem magam és nincsenek más tüneteim, csak tudatni akartam ezt veletek. Vigyázzatok magatokra!" – írta.

Norris posztja a Twitteren

Az F1-es pilóták közül elsőként Sergio Pérez kapta el a koronavírust, ami miatt két versenyt kellett kihagynia. Őt követte a Racing Point másik pilótája, Lance Stroll, aki rosszullét miatt az Eifel Nagydíjtól maradt távol, utólag derült ki róla, hogy fertőzött. A harmadik pórul járt versenyző pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton volt, ő a Szahíri Nagydíjról hiányzott. Norris helyzete sem ideális, hiszen csak később tudja elkezdeni a tervezett felkészülést az idényre, de mindenképpen jobban járt, mintha szezon közben fertőződött volna meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK