Az F1-es ülését elvesztő Albon mégis versenyezhet az idén

Forma-1, Alexander Albon, Red Bull, Osztrák Nagydíj 2020
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 02: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing sits in his car in the garage during previews for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 02, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Getty Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mégsem kell nélkülöznie a versenyzés jelentette adrenalint Alexander Albonnak, a Red Bullnál F1-es versenyzői ülését elveszítő pilóta ugyanis rajthoz áll a DTM-ben.

Az idén sem marad versenyzés nélkül a tavalyi szezon után a Red Bulltól lefokozott Alex Albon, és tesztpilótai közelezettségei mellett a német túraautó-bajnokságban (DTM) fog rajthoz állni. A thai versenyző a Red Bull tartalékjaként ott lesz az F1-es futamokon, így nem fog teljes idényt futni a GT3-as autókra váltó sorozatban.

Albonnak az előzetesen vártnál több elfoglaltsága lesz az idén Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Getty Images

Úgy tűnt, hogy az F1-ben 2019-ben bemutatkozó, első idényének közepén a Red Bullhoz előléptetett Albon ülésének elvesztése után szimulátorozással fogja tölteni az idei évet, a bikások azonban lehetővé tették a számára, hogy ne essen ki teljesen a versenyzésből, és benevezték a DTM-be.

A német túraautó-bajnokság az idei évre merőben átalakul, az eddigi "Class One" géposztályt a GT3-as formula váltja. A mezőny összetétele egyelőre még igen képlékeny, eddig három független csapat adta le a nevezését, az Abt-istálló GT3-as Audikkal, a GruppeM Racing GT3-as Mercedesekkel, a bahreini 2 Seas Motorsport és Jenson Button csapata, a Jenson Team Rocket RJN pedig a McLaren GT3-as sportautójával áll rajthoz,

Hogy Albon, illetve a szintén Red Bull-támogatott, a tavalyi idényt az FIA F3-as sorozatában töltő új-zélandi Liam Lawson milyen gyártóval és csapattal áll rajthoz, egyelőre még nem tudni, ahogyan azt sem, hogy ki lesz az F1-es kötelezettségei miatt nem az összes futamon induló Albon váltótársa.

„A DTM a magasan kvalifikált mezőnyével és GT3-as sportautóival izgalmas platform és valódi kihívás mind egy olyan sikeres pilótának, mint Alex Albon, mind pedig a Red Bull-junior Liam Lawsonnak" – olvashatók Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának szavai az erről szóló közleményben.

Ilyen, GT3-as Mercedesek is lesznek a DTM-ben Forrás: Getty Images/2019 Brian Cleary/Brian Cleary

Gerhard Berger, a DTM főnöke „fiatal, ambiciózus pilótának" és a sorozat számára kiemelkedő nyereségnek nevezte Albon érkezését. Az egykor maga is a DTM-ben, azelőtt pedig a Forma-1-ben versenyző osztrák célja az, hogy a 2021-es szezonra legalább 20 versenyzőt és öt márkát "gyűjtsön össze", és olyan sorozatot hozzon létre, amelynek bajnoki címe az utolsó versenyig nyitott marad.