Társoldalunk:

Az F1-es ülését elvesztő Albon mégis versenyezhet az idén

2021.01.04. 15:46

Mégsem kell nélkülöznie a versenyzés jelentette adrenalint Alexander Albonnak, a Red Bullnál F1-es versenyzői ülését elveszítő pilóta ugyanis rajthoz áll a DTM-ben.

Az idén sem marad versenyzés nélkül a tavalyi szezon után a Red Bulltól lefokozott Alex Albon, és tesztpilótai közelezettségei mellett a német túraautó-bajnokságban (DTM) fog rajthoz állni. A thai versenyző a Red Bull tartalékjaként ott lesz az F1-es futamokon, így nem fog teljes idényt futni a GT3-as autókra váltó sorozatban.

Albonnak az előzetesen vártnál több elfoglaltsága lesz az idénForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Getty Images

Úgy tűnt, hogy az F1-ben 2019-ben bemutatkozó, első idényének közepén a Red Bullhoz előléptetett Albon ülésének elvesztése után szimulátorozással fogja tölteni az idei évet, a bikások azonban lehetővé tették a számára, hogy ne essen ki teljesen a versenyzésből, és benevezték a DTM-be.

A német túraautó-bajnokság az idei évre merőben átalakul, az eddigi "Class One" géposztályt a GT3-as formula váltja. A mezőny összetétele egyelőre még igen képlékeny, eddig három független csapat adta le a nevezését, az Abt-istálló GT3-as Audikkal, a GruppeM Racing GT3-as Mercedesekkel, a bahreini 2 Seas Motorsport és Jenson Button csapata, a Jenson Team Rocket RJN pedig a McLaren GT3-as sportautójával áll rajthoz,

Hogy Albon, illetve a szintén Red Bull-támogatott, a tavalyi idényt az FIA F3-as sorozatában töltő új-zélandi Liam Lawson milyen gyártóval és csapattal áll rajthoz, egyelőre még nem tudni, ahogyan azt sem, hogy ki lesz az F1-es kötelezettségei miatt nem az összes futamon induló Albon váltótársa.

„A DTM a magasan kvalifikált mezőnyével és GT3-as sportautóival izgalmas platform és valódi kihívás mind egy olyan sikeres pilótának, mint Alex Albon, mind pedig a Red Bull-junior Liam Lawsonnak" – olvashatók Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának szavai az erről szóló közleményben.

Ilyen, GT3-as Mercedesek is lesznek a DTM-benForrás: Getty Images/2019 Brian Cleary/Brian Cleary

Gerhard Berger, a DTM főnöke „fiatal, ambiciózus pilótának" és a sorozat számára kiemelkedő nyereségnek nevezte Albon érkezését. Az egykor maga is a DTM-ben, azelőtt pedig a Forma-1-ben versenyző osztrák célja az, hogy a 2021-es szezonra legalább 20 versenyzőt és öt márkát "gyűjtsön össze", és olyan sorozatot hozzon létre, amelynek bajnoki címe az utolsó versenyig nyitott marad.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK