Verstappen: Csináljon erősebb Red Bullt, aki jobban ért hozzá!

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in a press conference following the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappent zavarják a Red Bullt érintő kritikák, amelyek azt firtatják, hogy miért nem tudják tartósan felvenni a versenyt a Mercedesszel. A holland pilóta elárulta, a jó és a rossz emlékeket sem hordozza magában sokáig.

Max Verstappen tavalyi teljesítménye szinte tökéletes volt, ugyanakkor a Red Bull nem volt alkalmas arra, hogy tartósan felvegye a versenyt a Mercedesszel. Egyrészt általában a tempó sem volt meg, másrészt a viszonylag gyakori meghibásodások végképp lehetetlenné tették, hogy a 23 éves versenyzőnek legyen esélye a világbajnoki címre.

Verstappent dühítik a Red Bull-lal kapcsolatos kritikák Forrás: Getty Images/Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Andy Hone

Sokan gondolhatják, hogy a generációja egyik, ha nem a legnagyobb tehetségeként számon tartott Verstappent bosszantja, hogy hatodik F1-es évében sem volt sansza a végső győzelemre, ugyanakkor idény közben ő többször is leszögezte, hogy ez egyáltalán nincs így. Ezt pedig a De Telegraaffal készült interjújában is megerősítette.

– nyilatkozta a tízszeres futamgyőztes. Az viszont kifejezetten bosszantja, ha csapatát szerinte alaptalan kritikákkal vádolják. Úgy véli, a megszólalók egy része valójában nem ért ahhoz, amiről beszél.

„Néhányan úgy tesznek, mintha mindent tudnának a Forma-1-ről, de ha ez így lenne, akkor ők tervezték volna az autót. Még mindig a második legjobb csapat vagyunk az F1-ben. Persze mi is azt szeretnénk, ha pár dolgot jobban csinálnánk, és a bajnokságért akarunk harcolni, de ez nem ok arra, hogy a csapatot felidegesítsék, mert akkor én is dühös leszek.

Verstappen 2020-as szezonjának megvoltak a maga csúcs-, illetve mélypontjai, hiszen két futamot is megnyert, ötször pedig önhibáján kívül nem ért célba. A Red Bull versenyzője ugyanakkor nem sokat foglalkozik a múlttal, legyen szó akár pozitív, akár negatív emlékekről.

A holland pilóta nem sokáig hordozza magában a pozitív emlékeket, de ugyanígy van a negatívakkal is Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„Hogy az öröm vagy a csalódottság tart tovább? Valójában egyik sem – magyarázta. – A silverstone-i győzelem nagyszerű volt, de a Mercedes akkor komoly gumiproblémákkal küzdött, mi pedig a megfelelő stratégiát választottuk. Tudtam, hogy az többé-kevésbé a véletlen műve volt. A technikai hibák után pedig nem érdemes túl sokáig rágódni, vagy mindenkit felidegesíteni, ebben az esetben ugyanis nem javul a munkakapcsolat. Mindenkinek egy irányba kell haladnia, egymással pedig jó viszonyt kell ápolnunk.”