A Daimler nem tervez hosszú távra Hamiltonnal, visszadobta a szerződését

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 26: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 26, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóhír szerint a Daimler, a Mercedes anyacége az oka annak, hogy Lewis Hamilton továbbra sem hosszabbította meg tavaly év végén lejárt szerződését a csapattal. És nem csak a hétszeres világbajnok túl nagy fizetése a gond.

Noha továbbra sem érdemes nagy összegben fogadni arra, hogy Lewis Hamilton nem a Mercedes színeiben vág neki az idei Forma-1-es szezonnak, a Corriere dello Sport értesülései szerint nem pusztán formaság a hétszeres világbajnok szerződéshosszabbítása. Hamilton korábban hangsúlyozta, hogy még évekig szeretne jelenlegi csapatánál versenyezni, a hosszabbítást pedig az istállót már csak harmadrészben tulajdonló Daimler vezérigazgatója, illetve a szintén részvényes Toto Wolff is szeretné megejteni, a hírek szerint azonban Hamilton fizetési igényei előbbinek túl magasak.

Mégsem olyan egyszerű a helyzet? Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A hétszeres világbajnok legutóbb az Abu-dzabi Nagydíj után nyilatkozott a szerződéshosszabbításáról és elmondta, hogy a szezonzárót követő héten neki és Toto Wolffnak is nagyon sok dolga volt, így nem tudtak leülni végre megtárgyalni az új szerződését, de hamarosan erre is sor kerül. Eközben Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója megerősítette, hogy a folytatásban is Hamiltonnal terveznek, de a megállapodás tető alá hozása Toto Wolff feladata.

A felek korábban azt mondták, hogy azért nem hosszabbítottak az idény alatt, mert nem akarták, hogy bármi elterelje a figyelmüket. A Corriere dello Sport szerint ugyanakkor

a Hamiltonnak megfelelő szerződés már a novemberi Török Nagydíj előtt készen állt és négy éves hosszabbítást tartalmazott évi 50 millió dolláros fizetéssel, a Daimler azonban nem adta áldását rá.

A Daimler gondja pedig állítólag nem csupán Hamilton fizetési igényével volt, hanem a szerződés hosszával is, a Mercedes anyacége ugyanis csak kétéves hosszabbítást szeretne, opcióval egy harmadik évre. Mindebben szerepet játszhat, hogy a hétszeres világbajnok január 7-én tölti be 36. életévét, ezért óvatosabbak vele a hosszú távra tervezéssel, illetve az is, hogy George Russell személyében egy jóval olcsóbb alternatíva is a Mercedes rendelkezésére állna. A jelenleg a Williamsnél versenyző brit a Szahíri Nagydíjon bizonyította, hogy ő is képes lenne nyerni a Mercedesszel.

Hamilton már nem fiatal, a teljesítményén ez azonban nem látszik Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Toto Wolff korábban az idei szezon előtti teszteket jelölte meg végső határidőként, elméletileg tehát március elejéig is húzódhat Hamilton szerződésének meghosszabbítása, amibe már egy harmadik félnek, a decemberben a harmadrészben szintén az istálló tulajdonosává váló Ineosnak is van beleszólása.