Wolff: Hamilton minden szempontból vezetővé vált

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Brit Nagydíj, Rolex
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 13: Second place qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP stops in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 13, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Méltatta a lovagi cím elnyerése után Lewis Hamiltont sikergyáros csapatfőnöke, Toto Wolff és a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt is.

Lovagi címet adományoz Lewis Hamiltonnak, a Forma-1 hétszeres világbajnokának II. Erzsébet brit királynő, jelentették be szerda éjszaka. Hamiltonnak elsőként Stefano Domenicali, a Forma-1 új elnök-vezérigazgatója gratulált, de csütörtökön csatlakozott hozzá Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke és Jean Todt, az FIA elnöke is.

Hamilton és Wolff mindent megnyer a versenypályákon, a brit pilóta most egyetemes elismerésben is részesül Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Wolff nagy szerepet játszik Hamilton sikereiben, 2013-tól dolgoznak együtt a gyári Mercedes-csapatnál, azóta a brit pilóta nyolc szezon alatt hat világbajnoki címet ért el, jelentős vagyon mellett a sportvilágon túl is hírnevet szerzett egyebek mellett annak is köszönhetően, hogy Wolff lehetővé teszi a számára, hogy a versenyzésen túl is legyenek érdekeltségei.

„Lewis minden idők egyik legnagyobb autóversenyzője és korának legsikeresebb brit sportolója – méltatta versenyzőjét. – Világszerte már régóta elismerik őt a sporteredményeiért, idén pedig ötvözte a pályán nyújtott kiválóságát és erős szót emelt a diszkrimináció elleni küzdelemben. A 2020-as év során minden szempontból vezető szerepet töltött be.”

„A lovaggá ütéséről szóló hír megmutatja, hogy most részesül az elismerésben, amiért a motorsportokban eltöltött páratlanul sikeres pályafutása során megdolgozott. Az Egyesült Királyság nagyon büszke lehet, hogy egy Sir Lewis Hamilton szintű bajnoka és nagykövete van.”

Hamilton és Todt a 2017-es világbajnoki trófea átadásakor Forrás: AFP/Fadi Al-Assaad

A Twitteren üzent Hamiltonnak az FIA elnöke, Jean Todt is, aki már eddig is méltatta a brit sportolót, aki Todt és egykori pilótája, Michael Schumacher rekordjait is megdönti.

„Gratulálok a lovagi cím elnyeréséhez, ami az Ön hazájának egyik legmagasabb kitüntetése, a bajnoki címeihez és az elköteleződéseihez. Ez általában a motorsportok szempontjából is elismerés.”