Wolff: Nem szabad sürgetni Mick Schumachert az F1-ben

Forma-1, Abu-dzabi teszt, Mick Schumacher, Haas F1 Team
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Mick Schumacher, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Friday December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint szép pályafutás várhat Mick Schumacherre a Forma-1-ben, az osztrák üzletember is úgy látja, hogy a legendás hétszeres világbajnok fia is eljuthat a Ferrari versenyzői üléséig.

A korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick F1-es bemutatkozása ígérkezik a 2021-es szezon egyik érdekes történetszálának. Az F2 idei bajnoka a Ferrari támogatásával a Haas versenyzője lesz Nyikita Mazepin csapattársaként, de Mattia Binotto nemrég arról beszélt, akár már 2023-ban átvihetik őt a Scuderiához.

Mick Schumacher a Haas színeiben kezdi meg F1-es pályafutását Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Schumacher az elmúlt évek során a Ferrari akadémistája volt, de pályafutása korai szakaszában a Mercedesnél is szerepelt reklámkampányokban, és az F3-as bajnoki címével bezárólag többször versenyzett Mercedes-motoros autókkal is. Ennek ellenére végül az édesapja pályafutásában szintén meghatározó Ferrarihoz került közelebb.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az F1-insider.com-nak azt mondta, szerinte Mick Schumachernek „bizonyosan lehet pályafutása a Forma-1-ben”, de leszögezte, időt kell adni a német fiatal számára.

„Nem szabad Micket túlságosan siettetni, különben a szurkolók várakozásai túl nagyok lesznek – jelentette ki. – Megnyerte a Forma-2-t, ami rámutat, hogy megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy a Forma-1-ben versenyezzen. Most időt kell adni neki, hogy nyugodtan megtehesse a következő lépéseket.”

Schumacher eddigi pályafutásában meg lehetett figyelni, hogy az adott kategóriában először szerény eredményeket ért el, másodszor viszont már bajnokesélyessé lépett elő, az F3-ban és az F2-ben végül meg is szerezte a trófeát. A Haasnál sem egy évre terveznek vele, de az F1-ben folyamatos a nyomás, az újoncoknak folyamatosan bizonyítaniuk kell.

A Haasnál elsősorban Mazepin legyőzése lesz Schumacher feladata Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Az első látásra kedvező lehet a számára, hogy Mazepin révén szintén egy újonc mellé kerül a Haasnál, ráadásul jól ismeri az orosz versenyzőt különböző juniorkategóriákból, de Mazepin már több csapattal is tesztelt a Forma-1-ben, köztük a Mercedesnél is, ahol privát gyakorlásokon vett részt egy kétéves autóval.

„A Haasnál egy olyan csapatba került, ahol néha leteheti a névjegyét, de nem rendszeresen – mondta Wolff a német pilótáról. – Mazepin személyében szintén újonc csapattárs jutott neki, úgyhogy vele összemérheti magát. Adni kell neki két-három évet, hogy fejlődhessen, aztán talán lehetőséget kap, hogy a Ferrarinál vezethessen, ugyanúgy, ahogy George Russell is megkapta az esélyt a Mercedesnél.”