Jaj, ne! Kiütötted Vettelt a pályáról! - mókás pillanatok az idei szezonból

Forma-1, Charles Leclerc, Sebastian Vettel kartonfigura, Olasz Nagydíj
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 04: A cardboard cut out of Charles Leclerc of Monaco and Ferrari is seen on display in the stands during practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 04, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Idén is adódtak mulatságos jelenetek a Forma-1-ben, erre a faramuci körülmények még sokszor rá is erősítettek. Räikkönenre ismét lehetett számítani és a fiatalokat sem kellett félteni, ha viccelődésről volt szó.

Nem az örömről és a boldogságról marad emlékezetes a 2020-as év, de a körülményekhez képest a Forma-1 jól átvészelte a koronavírus miatt zűrzavarossá váló hónapokat, és a lehetőségekhez mérten szórakoztatta az autóversenyek rajongóit világszerte. Ebből a pilóták is kivették a részüket, sokan a versenyzéstől függetlenül is csináltak műsort, főleg a fiatal generáció tagjai, akik igazi futamok híján az esport felé fordultak és a Twitchen is igyekezték tartani a kapcsolatot a közönségükkel.

Leclerc és Vettel kartonfiguraként a monzai lelátón Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Lando Norris népszerűsége hirtelen emelkedni kezdett, ehhez az is jól jött, hogy egy jótékonysági kihívás jegyében kopaszra borotválta a fejét, de Charles Leclerc-t sem kellett félteni, aki egy streamen banánnak öltözött, kizárta a barátnőjét a lakásból, és erről a Twitchen értesült, majd megrökönyödött, amikor a szimulátorozó hölgy videojátékozás közben kiütötte Sebastian Vettel (virtuális) autóját a pályáról. Aztán ő maga is megtette ezt a valóságban!

Kiütötte Sebet! Ilyet nem lehet csinálni!

A rendetlenkedő fiatalokat képviselő Leclerc, Norris, George Russell és Alex Albon később a Sky Sports egyik műsorában is vicces kvízen vett részt, és a csatorna saját összeállítást is készített a szezon mókás pillanataiból, bakijaiból. Ebben szerepet kapott az az alkalom is, amikor Carlos Sainz és Norris az egykori versenyző Johnny Herbert társaságában, néhány liter tejjel Norris ölében szlalomozni kezdett a barcelonai bokszutcában. Zűrösnek hangzik, ugye? Az is volt!

Nem csupán a McLaren pilótái mókáztak utcai autókat vezetve, Kimi Räikkönen sem győzte ijesztgetni majd cukkolni Antonio Giovinazzit a csúszós Nordschleifén, a Mercedes versenyzői pedig főnöküket, Toto Wolffot leckéztették Silverstone-ban, de ők is annyira jól érezték magukat, hogy néha még időben fékezni is elfelejtettek!

Räikkönen a szerződéshosszabbítása bejelentésekor is derültséget okozott már a puszta jelenlétével is, Wolff pedig csapattársaival tréfálkozott Silverstone-ban, felesége – enyhe – rosszallását kiváltva. Mosolyt csalt munkatársai arcára Sebastian Vettel is, amikor jótékony célból jelképesen befizette őket a monzai lelátóra és kartonfiguraként „figyelték” a Ferrari számára gyászos eredményt hozó Olasz Nagydíjat.

A négyszeres világbajnok nem sok örömét lelte az idei szezon során, de Bahreinben mókás pillanatokat okozott, amikor a „Who let the dogs out?” című dalt kezdte dúdolni a rádión. Így tett Norris is Mugellóban, ő rádióteszt címszó alatt kezdett skandálni, amit mérnöke rezignáltan nyugtázott.

Aztán Portugáliában is…

Ha már a kutyáknál tartunk, az F1 közösségi médiás munkatársai is jól szórakoztak idén, íme Spaniel Ricciardo és Pierre Wagsly néhány mért „köre”:

…valamint a csalhatatlan bizonyíték, hogy a Scuderia Paparazzi robogós versenyzője kiugrott a Spanyol Nagydíj rajtjánál!

A viccelődés mellett persze akadtak olyan pilóták is, akik még a legfeszültebb pillanatokban is odafigyeltek munkatársaikra. Max Verstappen a szezon során többször is figyelmeztette mérnökét, hogy az izgalmak hevében ne feledkezzen meg a folyadékbevitelről, itt éppen az ő győzelmével záruló második silverstone-i futamon.

A Racing Pointtól búcsúzó Sergio Pérez szintén noszogatta mérnökét a bahreini futamon. „Alszotok? Ébresztő, ébresztő!” – mondta, amikor az őrült káosszal kezdődő verseny egy kissé nyugodtabb mederben kezdett zajlani.

A rádióüzenetek az elmúlt évek során önálló életre keltek, hagyomány lett belőle, hogy a kiragadott foszlányokat humoros karikatúrákkal értelmezik újra. Ez idén sem maradhatott el.

És végül, ami késik, nem múlik! Így érezhette Daniel Ricciardo is a Renault-val elért első dobogós helye kapcsán (azután, hogy a karantén idején traktorosnak állt), másfél évnyi küszködés után végre megtörtént az áttörés és a francia gyártó autójával is bejutott a legjobb három közé. Annyira megilletődött, hogy még védjegyét, a „shoey” nevű rituálét is elfelejtette, de miután egy tévés riporter emlékeztette, bepótolta a híres, cipős pezsgőzést.

Koccintsunk mi is, ha nem is cipővel és csak virtuálisan, legalább ennyire fordulatos és mókás 2021-es szezont kívánunk Kedves Olvasóinknak!