Mick Schumacher nem hagyja, hogy megfélemlítsék a nagy nevek az F1-ben

Forma-1, Mick Schumacher, Lewis Hamilton, Eifel Nagydíj
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Mick Schumacher of Germany and Ferrari presents Lewis Hamilton of Mercedes and Great Britain with his father Michael Schumacher's helmet to celebrate equalling his father's achievement of 91 wins during the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben jövőre bemutatkozó Mick Schumacher nem riad meg a sportág nagynevű versenyzőitől, valamint azt sem bánja, ha édesapjához hasonlítják.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul és március 21-én Melbourne-ben elindul a 2021-es Forma-1-es szezon, Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia kevesebb mint három hónap múlva bemutatkozik a királykategóriában. A Haas 21 esztendős pilótájával a Bild am Sonntag közölt interjú, amelyben a Forma-2 idei bajnoka többek között elárulta, hogy fél-e a csapatfőnökétől, kit ismer a legrégebb óta a mezőnyből, illetve kit szokott először felhívni, ha valami el akar mesélni.

Mick Schumacher szeme előtt már a márciusi idénynyitó lebeg Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Mick már élesben is megismerkedett jövő évi csapatával, hiszen Abu-Dzabiban részt vett a pénteki első szabadedzésen, illetve az azutáni héten rendezett egynapos teszten. „Amit már most elmondhatok, hogy nem fogok unatkozni. Már az első körök és a csapattal közös munka is nagyon szórakoztató volt, a vezetési élmény pedig hatalmas. A célom, hogy tanuljak és a lehető legtöbb mindent megértsek, hogy a lehető leggyorsabb ütemben fejlődhessünk és a lehető legkevesebb időt veszítsük" – nyilatkozta.

Az ikonikus családneve miatt pályfutása eddigi szakaszában sem kerülhette el, hogy édesapjához hasonlítsák, de az F1-be kerüléssel ezek az összehasonlítások még gyakoribbak lesznek. Elmondása szerint ez azonban nem zavarja. „Szerintem ez rendben van, egyáltalán nem zavar, amikor ezzel kapcsolatban kérdeznek vagy hozzá hasonlítanak.

– tette fel a kérdést.

Óhatatlanul lesznek, akik Michael Schumacher sikereinek megismétlését várják tőle Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ugyanakkor nem csak hétszeres világbajnok édesapjához, hanem 19 másik versenyzőhöz is fogják hasonlítani, köztük olyanokhoz, akik már világbajnoki címeket és versenyeket nyertek.

Ő azonban állítja, nem szeppen meg az olyan versenyzőktől sem, mint Lewis Hamilton vagy Max Verstappen.

„Nem szabad hagyni, hogy megfélemlítsék az embert ezek a nevek, hisz végtére ők is csak emebrek. Nyilvánvalóan nagyszerű dolgokat értek el a sportban, de mindenkinek magának kell bizonyítania, a legjobbját nyújtani és keményen, de fair módon vezetni, ahogyan az alsóbb kategóriákban."

A nagy nevek közül egy pedig biztosan másként fog rá tekinteni. Sebastian Vettelről van szó, aki már előre elmondta, amiben csak tudja, segíteni fogja a fiatal Schumachert. „Sebbel beszéltem a legtöbbet és őt is ismerem a legjobban. Természetesen ismerek másokat is még a gokartos időkből, de Sebet ismerem a legrégebb óta" – felelte Mick a kérdésre, hogy melyik versenyzőt ismeri a legjobban.

Mick Schumacher (jobbra) számíthat Vettel tanácsaira Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Vettellel egyébként már indult egy csapatban, még tavaly, a Bajnokok Tornáján, de a pályán most ellenfelek lesznek. „Nagyon örültem neki, [hogy aláírt az Aston Martinhoz.] Persze vicces lesz, hogy egymás ellen versenyzünk, nem gondoltam, hogy valaha is ezt mondhatom, de már várom" – mondta Schumacher.

Az interjúban azt is megtudhattuk Mickről, hogy édesanyja, Corinna Schumacher a legfőbb bizalmasa.

„Ő az első, akivel tartom a kapcsolatot, a legjobb tanácsadóm. Mindig őt hívom először. Természetesen boldog volt [amikor aláírtam a Haashoz], de azt is mondta, hogy mindig is tudta, hogy meg tudom csinálni. Optimista volt, de végül igaza lett."

Mindig számíthat édesanyjára Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

Schumacher szeint „különleges" és „érzelmes" pillanat lesz jövőre a melbourne-i rajtrácson állni, ami pedig a különösen a Netflix "Drive to Survive" című dokumentumfilmje alapján szigorúnak és olykor brutálisan keménynek tűnő csapatfőnökét, Günther Steinert illeti, jól kijönnek. „Egyáltalán nem – válaszolt nevetve a kérdésre, hogy fél-e Steinertől. – Szerintem Günther remek fickó, nagyon kedves és segítőkész és nagyon jó csapatfőnök. Már várom, hogy együtt dolgozzak vele."