Társoldalunk:
Hírlevél

Kiengedték a kórházból a Williams-istálló alapítóját

2020.12.25. 08:15

Karácsony előtt egy nappal hazamehetett a kórházból Sir Frank Williams, a Forma-1-es Williams-istálló alapítója, akinek filozófiáját a csapat a jövőben is követni fogja.

Valamivel több mint egy héttel ezelőtt aggasztó hírek érkeztek a Forma-1-es Williams-istálló alapítójáról, a 78 éves Sir Frank Williamsről. A mindennapjait több mint 30 éve tolószékben élő korábbi csapatfőnököt a családja által nem részletezett indokból kórházba kellett szállítani, állapota stabil volt. Most úgy tűnik, hogy a nehezém szerencsére  túl van a sportág legendás alakja, karácsony előtt egy nappal ugyanis hazamehetett.

Sir Frank Williams már nincs kórházbanForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Örömmel mondhatjuk, hogy Sir Franket kiengedték a kórházból és jelenleg otthon lábadozik – olvasható az erről szóló közleményben. – A Williams-család szeretné megköszönni mindenkinek a támogatást ez alatt a nehéz időszak alatt, és mindenkinek boldog karácsonyt és boldog újévet szeretne kívánni."

Noha Sir Frank Williams már évek óta a háttérbe húzódva figyelte egykori csapata ténykedését, mialatt az istállót lánya, Claire Williams irányította, az idén szeptemberig hivatalosan ő volt a gárda csapatfőnöke. A család azonban az idén eladta az alakulatot az amerikai Dorilton Capitalnak és szeptemberben befejezte az együttműködést az együttessel, amely nemrég új vezérigazgatót nevezett ki Jost Capito, a Volkswagen korábbi, McLarent is megjárt motorsport-főnökének személyében.

Ezzel egyidőben megszilárdították a Claire Williams távozása után ideiglenes csapatfőnökké előlépő Simon Roberts helyét, aki hangsúlyozta, hogy követve a Williams-család évtizedes filozófiáját, a jövőben is független istállóként kívánnak szerepelni az F1-ben, azaz nem akarnak egyetlen gyártó B-csapatává sem válni.

A Williams ezután is a saját útját járja majdForrás: Getty Images/2020 Pool/Giuseppe Cacace

„Látjuk ennek az előnyeit, de nem akarunk B-csapat lenni. Szeretnénk fenntartani a függetlenségünket, de versenyképesebbé akarunk válni – mondta Roberts. – Előretekintve nyitottak vagyunk az együttműködés meghosszabbítására, annak a típusa azonban attól függ majd, hogy miben gondoljuk erősnek magunkat és véleményünk szerint miben van szükségünk támogatásra és segítségre. A csapat kultúrájának szempontjából nagy a szinergia azzal az úttal, amit Claire kijelölt, úgyhogy ehhez nagyon is tartani fogjuk magunkat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK