Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönené az év akciója, ami trófeát hozott a számára

2020.12.24. 17:05

Már a Portugál Nagydíj során elismerést érdemelt Kimi Räikkönen, aki 41 éves korában, minden idők legrutinosabb pilótájaként szenzációs rajtot produkált, és végül az FIA különdíját is elnyerte.

Kimi Räikkönen nyerte az FIA Év akciója-díját a szövetség közönségszavazásán. A szurkolók különböző kategóriák eseményeire adhatták le a voksaikat, végül a finn veterán versenyzésére szavaztak a Portugál Nagydíj első körében.

Räikkönen a 16. helyről rajtolva a 6. helyre jött fel az Alfa Romeóval, kihasználta, hogy a rajt előtt esni kezdett az eső, ezért csúszós volt az aszfalt, de így sem értette, hogy az ellenfelei miért olyan lassúak.

„Először is, köszönöm, hogy készítettek egy új trófeát a számomra, így legalább egyet nyerek az idén! – mondta a gálán bemutatott videoüzenetében. – Nyilvánvalóan jól kezdtem azt a versenyt Portimaóban, de sajnos nem szereztem pontot. Mókás volt, a dolgok simán mentek az első körök során. Köszönöm minden szurkolónak, aki szavazott, remélhetőleg a jövő év jobban sikerül.”

A 2007-es világbajnok végül a 11. helyen zárt, így éppen lemaradt a pontszerzésről, de megdöbbentette csapatfőnökét és a kedvezőbb pozíciókból induló ellenfeleit is. A finn pilóta és a többiek reakcióiról a verseny után írtunk részletesebben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK