Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff: Félreértés, hogy még három évig leszek a Mercedesnél

2020.12.21. 15:53

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke tisztázta, hogy mit is jelent pontosan az, hogy három évvel hosszabbított az F1-es istálló élén.

Nagy bejelentést tett a múlt héten a Mercedes azzal, hogy közölték, a szponzorként a csapathoz az idei év elején csatlakozó Ineos az F1-es istálló társtulajdonosa lett, és ezentúl a Daimler AG-hez és Toto Wolffhoz hasonlóan a csapat harmadrészét birtokolja. Ezzel egyidőben bejelentették azt is, hogy az osztrák üzletember még legalább három évig marad a csapatfőnöki és ügyvezetői pozícióban. Wolff tisztába tette, hogy ez mit is jelent.

Wolff még jó ideig nem megy sehovaForrás: Getty Images/Motorsport Images

A Mercedes közleménye úgy fogalmazott, hogy Wolffnak lehetősége nyílik arra, hogy „átvegyen egy új döntéshozói munkakört a szervezeten belül, amikor úgy dönt, hogy eljött erre a megfelelő időpont."

Az istállót 2014 óta csapatfőnökként irányító szakember tisztázta, hogy bár az F1-es gárda vezetését további három évre vállalta, ez nem azt jelenti, hogy már csak ennyi ideje lenne a csapatnál.

„Ez félreértés. Nem három további évre köteleztem el magam, hanem a hátralevő életemre. Jelenleg mi hárman tulajdonoljuk a vállalatot, és a saját szerepemtől függetlenül bármikor lehetek csapatfőnök, vezérigazgató vagy ügyvezető elnök, a lényeg, hogy ezt a Mercedesnél teszem, ez pedig belátható időn belül nem fog változni."

Wolff irányítása alatt a Mercedes az elmúlt hét évben megnyerte a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet is, az osztrákkal tehát még sosem szenvedtek vereséget. A csapatfőnök azonban nem ezt, hanem a 2014 óta meghonosított csapaton belüli kultúrát tartja legnagyobb eredményének.

A Mercedesnél szemmel láthatóan jó a hangulatForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Jó és szórakoztató munkakörnyezetünk van, szórakoztató itt dolgozni, ugyanakkor megvan a kellő mértékű nyomás is. Imádjuk, amit csinálunk és a helyes célokat tűzzük ki. Szerintem napról napra az értékeink szerint élünk. Minden az integritásról, a lojalitásról, a büszkeségről és elszántságról szól. Ez foglalja össze a legjobban. De ez nem olyasmi, amit be lehet mutatni egy powerpoint prezentációban, hogy ilyenek vagyunk, hanem olyasmi, ami az elmúlt nyolc év során vált sztenderdé."

Noha Wolff hosszabbítása megtörtént, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton jövőjére továbbra sem került pont. A csapatfőnök legutóbb azt nyilatkozta, hogy akár a februári barcelonai tesztekig is húzódhat Hamilton aláírása, a London Evening Standard értesülései szerint azonban ennél hamarabb szignó kerülhet az új kontraktusra, amely három évre, a 2023-as szezon végéig szólhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK