Wolff: Félreértés, hogy még három évig leszek a Mercedesnél

Forma-1, Emilia-Romagna Nagydíj, Toto Wolff, Mercedes, F1 logo
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talks in a press conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Sutton - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke tisztázta, hogy mit is jelent pontosan az, hogy három évvel hosszabbított az F1-es istálló élén.

Nagy bejelentést tett a múlt héten a Mercedes azzal, hogy közölték, a szponzorként a csapathoz az idei év elején csatlakozó Ineos az F1-es istálló társtulajdonosa lett, és ezentúl a Daimler AG-hez és Toto Wolffhoz hasonlóan a csapat harmadrészét birtokolja. Ezzel egyidőben bejelentették azt is, hogy az osztrák üzletember még legalább három évig marad a csapatfőnöki és ügyvezetői pozícióban. Wolff tisztába tette, hogy ez mit is jelent.

Wolff még jó ideig nem megy sehova Forrás: Getty Images/Motorsport Images

A Mercedes közleménye úgy fogalmazott, hogy Wolffnak lehetősége nyílik arra, hogy „átvegyen egy új döntéshozói munkakört a szervezeten belül, amikor úgy dönt, hogy eljött erre a megfelelő időpont."

Az istállót 2014 óta csapatfőnökként irányító szakember tisztázta, hogy bár az F1-es gárda vezetését további három évre vállalta, ez nem azt jelenti, hogy már csak ennyi ideje lenne a csapatnál.

„Ez félreértés. Nem három további évre köteleztem el magam, hanem a hátralevő életemre. Jelenleg mi hárman tulajdonoljuk a vállalatot, és

Wolff irányítása alatt a Mercedes az elmúlt hét évben megnyerte a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet is, az osztrákkal tehát még sosem szenvedtek vereséget. A csapatfőnök azonban nem ezt, hanem a 2014 óta meghonosított csapaton belüli kultúrát tartja legnagyobb eredményének.

A Mercedesnél szemmel láthatóan jó a hangulat Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Jó és szórakoztató munkakörnyezetünk van, szórakoztató itt dolgozni, ugyanakkor megvan a kellő mértékű nyomás is. Imádjuk, amit csinálunk és a helyes célokat tűzzük ki. Szerintem napról napra az értékeink szerint élünk.

De ez nem olyasmi, amit be lehet mutatni egy powerpoint prezentációban, hogy ilyenek vagyunk, hanem olyasmi, ami az elmúlt nyolc év során vált sztenderdé."

Noha Wolff hosszabbítása megtörtént, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton jövőjére továbbra sem került pont. A csapatfőnök legutóbb azt nyilatkozta, hogy akár a februári barcelonai tesztekig is húzódhat Hamilton aláírása, a London Evening Standard értesülései szerint azonban ennél hamarabb szignó kerülhet az új kontraktusra, amely három évre, a 2023-as szezon végéig szólhat.