Vettel: Hamilton biztatott, hogy folytassam a versenyzést

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Sebastian Vettel, Ferrari
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk on the grid prior to the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel elárulta, miután a Ferrari közölte vele, hogy jövőre már nem lesz a csapat tagja, a visszavonulás gondolata is felvetődött benne, és többek között Lewis Hamilton is próbálta rábeszélni a folytatásra. A négyszeres világbajnokot azonban a gyenge szereplés rosszabbul érintette, mint a tavaszi események.

Szeptember óta hivatalos, hogy Sebastian Vettel a jövőre Aston Martinná váló Racing Pointnál folytatja pályafutását, azonban négy hónapon keresztül az sem volt biztos, hogy egyáltalán marad-e az F1-ben. A német pilóta beszélt a Ferrarival történő szakítás utáni időszakról, és azt is elárulta, hogy többek között Lewis Hamilton is arra biztatta, hogy maradjon a mezőnyben.

Vettel sokat gondolkodott, hogy mihez kezdjen 2021-ben Forrás: Scuderia Ferrari

A Ferrari május 12-én jelentette be, hogy 2021-ben Vettel már nem lesz a csapat tagja. Ennek tudatában a 33 éves versenyzőnek máshogy teltek a napjai, de kijelentette, volt, ami ennél is rosszabbul érintette az idei események közül. Emellett úgy véli, helytelen lenne azt állítani, hogy a Ferrari elbocsátotta őt.

– nyilatkozta a Blicknek adott interjújában. – Ettől a naptól kezdve az ember nyilván másképp készül a szezonra, mint a korábbi években. A borzasztó teljesítményünk azonban ennél is szomorúbb volt, az autónk egyszerűen nem volt versenyképes. A világbajnoki hatodik helyezés pedig szintén nem kerül fel a Ferrari dicsőséglistájára.”

A bejelentés után elkezdődtek a találgatások, hogy Vettel hol folytatja a pályafutását. A sajtóban számos csapat neve, köztük a Mercedesé és a Red Bullé is felmerült, azonban valójában egyik opció sem volt reális. Az viszont annál inkább, hogy 2021-ben már nem lesz ott a rajtrácson, ami valóban benne volt a pakliban.

„Onnantól kezdve, hogy a Ferrarinál már nem volt jövőm, hirtelen kérdések vetődtek fel – emlékezett vissza. –

Ebben az időszakban több, a sportágban fontos szerepet betöltő személyiség is megszólalt, de a vélemények megoszlottak azzal kapcsolatban, hogy mit tennének Vettel helyében. Lewis Hamilton a maradásra biztatta kollégáját, ráadásul nem csupán a sajtón keresztül.

Vettelt Hamilton is a folytatásra biztatta Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Tavasszal, a rossz híreket hallva Lewis felhívott, utána pedig többször is beszéltünk, illetve üzentünk egymásnak. Ő mindig felvidított, és arra biztatott, hogy folytassam. Nekem számos okom volt, hogy gratuláljak neki a nagyszerű eredményeiért, ő viszont gyakran érezhetett sajnálatot irántam. A koronavírus miatt viszont ezekre a közös társalgásokra a paddockban nem volt lehetőség.”

A szezon egyik emlékezetes pillanata volt, amikor Törökországban Vettel elsőként ment oda gratulálni Hamiltonnak,

aki akkor biztosította be hetedik világbajnoki címét. Természetesen a pontos hátteret csak ők ismerhetik, de elképzelhető, hogy akár ezek a beszélgetések is szerepet játszhattak a német pilóta gesztusában.