Társoldalunk:
Hírlevél

Albon nem adja fel, újra versenyezni akar az F1-ben

2020.12.20. 18:00

Alexander Albon rendkívül csalódottan vette tudomásul, hogy jövőre csupán tesztpilótaként számítanak rá a Red Bullnál. A thai pilóta kijelentette, mostantól a 2022-es visszatérés lebeg a szeme előtt. A helyére lépő Sergio Pérez a közösségi médiában biztatta kollégáját.

Alexander Albon először szólalt meg azóta, hogy a Red Bull bejelentette, jövőre nem kap állandó ülést az F1-ben, hiszen Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa. A thai versenyző ugyan nem marad munka nélkül, de érthető módon nagyon csalódott volt a bejelentés után.

Albon csalódottan vette tudomásul a történteket

A szezon nagy részében Albon igencsak gyenge teljesítményt mutatott, ezért  az év második felében már rendre felmerült, hogy megtarthatja-e ülését. Abu-Dzabiban viszont magához képest kifejezetten jól szerepelt, így még reménykedhetett abban, hogy jövőre is ő vezetheti az egyik Red Bullt, de a csapat végül más döntést hozott.

Srácok, nem fogok hazudni, nagyon fáj – írta egy Instagram-bejegyzésben. – Mindent beleadtam, de ez nem volt elég. Hatalmas köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki a szezon során támogatott engem, főleg a thai szurkolóimnak. Sokféle vélemény látott napvilágot, de ti mindig átlendítettetek ezeken.”

A kétszeres dobogós az F1-től nem fog eltávolodni, hiszen jövőre ő lesz a Red Bull teszt- és tartalékpilótája, Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke pedig kiemelte, hogy fontos szerepe lesz a 2022-re történő fejlesztésekben. Albonnak az a célja, hogy ennek gyümölcsét ő arathassa le a pályán.

Nem fogom feladni, erre tettem fel az életem, és nem hagyom, hogy itt érjen véget. Ennél több van bennem, mostantól pedig arra koncentrálok, hogy 2022-ben visszatérjek, és a thai zászló ismét loboghasson.”

Kérdés, hogy a thai pilótának lesz-e helye a Red Bull kötelékében. Ha a 2021-ben bemutatkozó Cunoda Juki jó teljesítményt nyújt az Alpha Tauriban, akkor könnyen lehet, hogy már egy év után felkerül a nagycsapathoz, és persze Pérezt sem szabad leírni. Előbbi esetben az Alpha Tauri kapuja nyitva állhat Albon előtt, főleg akkor, ha a juniorok között nem lesz kiemelkedően szereplő pilóta.

Albon már 2022-re készülForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A thai pilóta előtt ugyanakkor számos jó példa is akad. Legutóbb Esteban Ocon került parkolópályára, de egy év kihagyás után a Renault-tól kapott szerződést, Rajta kívül olyan világbajnokok is hasonló utat jártak be, mint Damon Hill, Mika Häkkinen vagy Fernando Alonso.

A helyére lépő Pérez is vigasztalta

Miután megtörtént a bejelentés, Albont többen is elkezdték vigasztalni a közösségi médiában. Közülük is kiemelkedik az a Pérez, aki pont az ő ülését szerezte meg a Red Bullnál. „Vissza fogsz térni! Még mindig nagyon fiatal és tehetséges vagy, ne add fel! – írta a Twitteren a Forma-1 hivatalos csatornájának a posztjára reagálva.

Russell is biztatta barátját

A döntés mellett George Russell sem ment el szó nélkül. „Vissza fogsz térni, haver!” – írta az Instagramon, és a szöveg mellé egy közös képet osztott meg. A két pilóta rendkívül jó viszonyt ápol, a karantén időszaka alatt Charles Leclerc-rel és Lando Norrisszal együtt rengeteget játszottak online, amit élőben közvetítettek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK