Társoldalunk:

Mókás ajándékkal lepték meg Räikkönent a finn tűzoltók - videó

2020.12.20. 06:00

A Helsinkiben dolgozó tűzoltók szerint Kimi Räikkönen jól vizsgázott, amikor egy tűzoltókészülékkel megfékezte az autójából felcsapó lángokat az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésen, és karácsonyra jelképes ajándékkal készültek honfitársuknak.

Az autóversenyzés mellett tűzoltóként is bemutatkozott Kimi Räikkönen az F1-es szezont lezáró Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésén, amikor az Alfa Romeója műszaki hiba miatt lángolni kezdett. A finn pilóta megőrizte a hidegvérét, kiszállt az autóból majd egy segítségére siető tűzoltótól elkérte a tűzoltókészüléket és saját maga fékezte meg a lángokat.

A 2007-es világbajnok később azt mondta, semmi ijesztő nem volt a történtekben, hazája fővárosában, Helsinkiben viszont a helyi tűzoltók elismerték a rátermettségét, és jelképes ajándékkal készültek a 41 éves pilótának karácsony alkalmából.

„Üdv, Kimi! Mi, Helsinkiben [dolgozó] tűzöltók is izgatottan figyeltük az Abu-dzabi Nagydíjat és a szabadedzéseket, és példásan helyt álltál, amikor az autód kigyulladt. Ezért, szeretnénk adni neked egy új tűzoltókészüléket és egy eredeti Helsinki Tűzoltók sisakot, hogy megvédjen téged a további versenyeken. Boldog karácsonyt és sok sikert a 2021-es évre! Vigyázz magadra!”

Räikkönen előtt már honfitársa, Heikki Kovalainen is szerepelt alkalmi tűzoltóként az F1-ben, a 2010-es Szingapúri Nagydíjon ő is sajátkezűleg oltotta a Lotust a Williamstől kölcsönkapott készülékkel, ami az akkori technikai igazgató, Mike Gascoyne elismerését is kiváltotta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK