Mókás ajándékkal lepték meg Räikkönent a finn tűzoltók - videó

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Helsinkiben dolgozó tűzoltók szerint Kimi Räikkönen jól vizsgázott, amikor egy tűzoltókészülékkel megfékezte az autójából felcsapó lángokat az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésen, és karácsonyra jelképes ajándékkal készültek honfitársuknak.

Az autóversenyzés mellett tűzoltóként is bemutatkozott Kimi Räikkönen az F1-es szezont lezáró Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésén, amikor az Alfa Romeója műszaki hiba miatt lángolni kezdett. A finn pilóta megőrizte a hidegvérét, kiszállt az autóból majd egy segítségére siető tűzoltótól elkérte a tűzoltókészüléket és saját maga fékezte meg a lángokat.

A 2007-es világbajnok később azt mondta, semmi ijesztő nem volt a történtekben, hazája fővárosában, Helsinkiben viszont a helyi tűzoltók elismerték a rátermettségét, és jelképes ajándékkal készültek a 41 éves pilótának karácsony alkalmából.

„Üdv, Kimi! Mi, Helsinkiben [dolgozó] tűzöltók is izgatottan figyeltük az Abu-dzabi Nagydíjat és a szabadedzéseket, és példásan helyt álltál, amikor az autód kigyulladt. Ezért, szeretnénk adni neked egy új tűzoltókészüléket és egy eredeti Helsinki Tűzoltók sisakot, hogy megvédjen téged a további versenyeken. Boldog karácsonyt és sok sikert a 2021-es évre! Vigyázz magadra!”

Räikkönen előtt már honfitársa, Heikki Kovalainen is szerepelt alkalmi tűzoltóként az F1-ben, a 2010-es Szingapúri Nagydíjon ő is sajátkezűleg oltotta a Lotust a Williamstől kölcsönkapott készülékkel, ami az akkori technikai igazgató, Mike Gascoyne elismerését is kiváltotta.