Még el sem kezdődtek az egyeztetések Hamilton 2021-es szerződéséről

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on from the grid prior to the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Már csak három hónap van hátra a 2021-es Forma-1-es szezon rajtjáig, Lewis Hamiltonnak azonban továbbra sincs érvényes szerződése. A hétszeres világbajnok felfedte a legutóbbi késlekedés okát, főnöke pedig elmondta, legkésőbb mikorra kell egyezségre jutniuk.

Sergio Pérez red bullos szerződtetésének bejelentésével csupán egy kisebb kérdőjel maradt a jövő évi Forma-1-es mezőnnyel kapcsolatban, ez pedig nem más, mint Lewis Hamilton hosszabbítása. A hétszeres világbajnok maradása a Mercedesnél nem lehet kérdéses, ugyanakkor nagyon a végére hagyják a tárgyalásokat, Hamilton ugyanis elárulta, még el sem kezdődött a párbeszéd közte és Toto Wolff között.

Hamilton és Wolff még mindig nem kezdte meg az egyeztetéseket Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Hamilton idei év végén lejáró szerződését a szezon közben azzal az indokkal nem hosszabbította meg a Mercedes, hogy a koronavírus-járvány miatt megbolygatott idény közben nehezen találtak volna megfelelő időt az egyeztetésekre. A hétszeres világbajnok a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon azt mondta, hogy a tárgyalásokat a futam utáni héten kezdik meg. A Mercedes csütörtökön be is ígért egy komoly bejelentést péntekre, ami meg is történt, Hamilton hosszabbítása helyett azonban azt tudatták a világgal, hogy az Ineos részesedést vásárolt a csapatban, valamint Toto Wolff további három évig csapatfőnök marad.

A The-Race.com ezután azt tudakolta Hamiltontól, hogy mikorra várható a szerződésének meghosszabbítása, mire a hétszeres világbajnok további késlekedésről számolt be.

Ugyanakkor nagyon büszke és hálás vagyok, hogy Toto aláírt. Annyira fontos vezető a csapatban, az általunk elért sikerek nem lettek volna lehetségesek nélküle. Nagyszerű vezető. A csapatnak is jobb a folytonosság, valamint remek látni az elkötelezettséget Mercedes és a hozzájárulást az Ineos részéről."

Meglepetés lenne, ha nem hosszabbítana szerződést Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A pénteki bejelentés előtt a Mercedes Twitter-csatornája idézte Hamilton szavait. „Azt tervezem, hogy itt leszek jövőre is, itt akarok lenni jövőre is. Úgy gondolom, csapatként még vannak közös teendőink és még nagyobb [sikereket] is elérhetünk a sportágban, de különösen azon kívül."

Hamilton később azt mondta, „nagy erőfeszítést igényel a részünkről, hogy tovább emeljük a lécet, de szerintem a megfelelő emberek vannak a megfelelő pozícióban és minden jónak tűnik. Fényes jövő áll a csapat előtt."

Ezek és korábbi szavai egyaránt azt sugallják, hogy szinte biztosan ott lesz a 2021-es rajtrácson a Mercedes színeiben.

Toto Wolff szerint „Lewisnak nincs miért távoznia: a legjobb autóban akar ülni, mi pedig a legjobb pilótát akarjuk az autónkba. Előttünk áll a feladat a jövő évben, az utána következő évben, és ki tudja, hogy még meddig."

További sikereket terveznek Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Ezután az osztrák üzletember azt hangsúlyozta, hogy nem kérdés a közös folytatás, de

akár a februári barcelonai tesztelésig is elhúzódhat, mire megszületik az új szerződés.

„Az én nézőpontom az, hogy olyan sikeresek voltunk az elmúlt hét évben, hogy nincs oka annak, hogy ne folytassuk. [Hamilton] a csúcson van, és még egy ideig ott is lesz, ezért szóba sem jön, hogy ne folytatnánk közösen. Előbb-utóbb tető alá kell hozni a megállapodást, legkésőbb azelőtt, hogy elkezdünk tesztelni."

Ola Källenius, a Daimler vezérigazgatója úgy nyilatkozott: szeretnék, ha folytatódna az együttműködés Hamiltonnal, de Toto Wolff feladata megállapodni a versenyzővel. Hamilton állítólagos magas fizetési igényeit nem kommentálta.