Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel örömmel segíti a Forma-1-ben jövőre versenyzőként is bemutatkozó Mick Schumachert, ahogy legendás édesapja, Michael Schumacher is tette vele. Az ifjabb Schumacher örömmel elfogadja a felajánlást.

Két versenyző miatt is izgatottak lehetnek a német szurkolók a Forma-1 következő szezonja során, hiszen az Aston Martinhoz szegődő Sebastian Vettel mellett a Haas-csapat színeiben rajthoz áll a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is, aki az F2-es bajnoki cím megszerzése után már elkezdte az F1-es teszteléseket is.

Mick Schumacher és Vettel az Eifel Nagydíjon Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Mick Schumacher bemutatkozása egy korszakváltás előszele is, hiszen Vettel még versenyzett édesapja, Michael ellen is, amikor a legendás pilóta 2010 és 2013 között a Mercedesszel visszatért a mezőnybe, és máig nagyra értékeli, hogy

nem csak gyerekkori hősként tekinthet honfitársára, hanem hasznos tanácsokat is kapott tőle, amikor még a Red Bullnál versenyzett.

Vettel elmondta, örömmel viszonozza is ezt Mick részére, aki még csak most kezdi bontogatni a szárnyait a világbajnokság kapujában.

„Örömmel segítek neki, ahol tudok, Mick remek srác és nagyon különleges kötődés fűz az édesapjához. Nagy kár, hogy az elmúlt évek során Michael nem lehet tanúja Mick előmenetelének és annak, hogy bejutott a Forma-1-be. Részemről, én

A négyszeres világbajnok leszögezte, még mindig nagy rajongója Michael Schumachernek, fiában pedig elsősorban nem az autóversenyzőt látja, hanem magánemberként tekint ifjú honfitársára.

Michael Schumacher és Vettel a Bajnokok tornáján Forrás: ROC

„Ha tudok neki segíteni az életében vagy a pályán olyan dolgokkal kapcsolatban, amiken én is keresztülmentem a pályafutásom során, akkor örömmel megteszem. Szerintem az is nagyon fontos, hogy a maga útját járja, de az biztos, hogy amikor kérdeztem, sokat segített Michael tanácsa, és én is ugyanezt próbálom megtenni [Micknek].”

A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt már a Nürburgringen, az Eifel Nagydíj során is majdnem előfordult, hogy Vettel és Mick Schumacher közösen lépett pályára, akkor viszont elmaradt az első szabadedzés, amikor az F2 bajnoka az Alfa Romeót vezette volna. Később a Haas versenyzője lett, és a ZDF-nek elárulta, szívesen veszi Vettel tanácsait.

„Természetesen, és már nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk. Kellemes lesz és remélhetőleg felhasználhatok majd néhány tippet és trükköt!”