Brawn: Schumacher tragédiájára emlékeztet a fia F1-es bemutatkozása

Forma-2, Ross Brawn, Mick Schumacher, Prema Racing, Szahíri Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 06: 2020 F2 Champion Mick Schumacher of Germany and Prema Racing is congratulated by Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, in the Paddock after the Round 12:Sakhir Sprint Race of the Formula 2 Championship at Bahrain International Circuit on December 06, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lelkesen várja Mick Schumacher F1-es bemutatkozását Ross Brawn, aki technikai igazgatóként majd csapatfőnökként is a legendás Michael Schumacher egyik bizalmasa lett. Az F1 sportért felelős ügyvezetője szerint Mick neve segítség, de felelősség is a pályafutása során.

A Forma-1 következő szezonjának egyik érdekes történetszálának ígérkezik Mick Schumacher bemutatkozása, aki a Forma-2 regnáló bajnoka és a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia. Nem példátlan, hogy sikeres apák után fiaik is bejutnak a világbajnokság mezőnyébe, az is előfordult már, hogy a gyermek többre vitte a sportágban, olyan viszont még nem volt, hogy az F1 történetének egyik legsikeresebb és legismertebb alakjának fia is szerencsét próbáljon.

Brawn az elsők között gratulált Mick Schumacher F2-es bajnoki címéhez Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Ráadásul közismert, hogy Michael Schumacher a 2013 decemberi síbalesete óta a világtól elzártan él és folyamatos kezelésekben részesül, a család hírzárlatot tart az állapotával kapcsolatban, csak a bizalmasaik legszűkebb köre látogathatja, és ők sem adnak ki érdemi információt arról, hogy hol tart Schumacher rehabilitációja.

Azt viszont

minden érintett sajnálja, hogy Michael nem lehet jelen Mick egyre magasabbra ívelő pályafutása során,

és természetesen a Forma-1 kapujában sem állhat fia mellett. Ross Brawn, az F1 sportért felelős ügyvezetője és Michael Schumacher korábbi csapatfőnöke nem tagadta, hogy őt is megérinti a helyzet.

„Mick megjelenése különösen izgalmas lesz, nagyon lelkes vagyok ezzel kapcsolatban – nyilatkozta az F1 podcastjában. – Ez jó lesz, de szerintem Michael balesetének tragikus [következményeire] is emlékeztet minket, mert milyen csodálatos lenne, ha Michael is részt vehetne ebben. Egyikünk sem tudja, Michael mennyire képes megérteni [az eseményeket]. Nagyon-nagyon különleges lenne, ha ő is részese lehetne ennek, remélem és imádkozom azért, hogy egy nap ez is megtörténjen.”

Michael Schumacher 91 győzelméből 88-nál Ross Brawn is a munkatársa volt Forrás: AFP

Mick Schumachernek óhatatlanul meg kell küzdenie azzal, hogy legendás édesapja miatt óriási elvárásokkal szembesül a sportágban. Eddig hozta az eredményeket, így saját jogon is kiérdemelte az F1-es részvételt, és Brawn szerint az ifjabb Schumacher

„Ez megnyit számára ajtókat, de nagy terhet is jelent. Az egész családja nagyszerű és imádnivaló, nagyon remélem, hogy Mick sikeres lesz.”

Brawn lényegében végig kísérte Michael Schumacher teljes F1-es pályafutását, sőt, már a sportautó-világbajnokságban kinézte magának a német pilótát, akivel a második nagydíjától együtt dolgozott a Benettonnál, a Ferrarinál majd a Mercedesnél is. Mick 1999-ben született, Brawn úgy emlékszik, hogy 3-4 éves korában találkoztak először.

„Egy gokarttal versenyzett, és összesen a sisakját lehetett látni, ami akkorának tűnt, mint ő maga volt” – elevenítette fel a kerpeni gokartpályán történt találkozást. – Úgy nézett ki, mint egy rajzfilmfigura, mintha egy sisak ment volna körbe egy gokarttal. Szó szerint csak ennyit lehetett látni belőle. Ez az apukája gokartpályáján volt úgy 16-17 évvel ezelőtt.”