Társoldalunk:
Hírlevél

Kórházba került Sir Frank Williams

2020.12.15. 18:26

A nevét viselő csapat tájékoztatása szerint kórházba került Sir Frank Williams, a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb csapatfőnöke.

Szűkszavú közleményben adta hírül a Williams Racing, hogy a csapatot alapító Sir Frank Williams kórházba került, az állapota stabil. A 78 esztendős veterán idén adta el a részesedését a nevét viselő istállóban, amit a Dorilton Capital nevű befektetőtársaság vett át, de az istálló nevét és hagyományait megtartják.

Sir Frank Williams és lánya, Claire a tavalyi Brit NagydíjonForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Sir Frank Williams az F1 történetének egyik legsikeresebb csapatfőnöke, az istállója még az ő irányítása alatt 114 győzelmet ért el, ezzel 4. az örökranglistán, a 3. helyezett Mercedes csak idén tudta megelőzni. A brit üzletember 1986-ban közúti autóbalesetet szenvedett, azóta kerekesszékhez kötött, a csapatát a gyógyulása idején néhai felesége, Ginny, majd a közelmúltban, Claire vette át.

A Williams-család az Olasz Nagydíjon búcsúzott el a Forma-1-től, alkalmazottként nem kívántak a csapat menedzsmentjében maradni, miután eladták azt a Dorilton Capitalnek, de pilótájuk, George Russell a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon köszönetet mondott nekik, és a csapat adott ki közleményt arról is, hogy Sir Frank Williams kórházi ápolásra szorul.

„Sir Frank Williamst nemrég kórházba szállították, ahol jelenleg stabil állapotban van. Frank egészségi állapota magánügy, ezért a család egyelőre nem ad ki további részleteket. Kérjük, tartsák tiszteletben a család magánéletét. A csapat idővel további közleményt fog kiadni. Köszönjük!” – áll a Twitteren megjelent üzenetben.

A csapatnál gyors gyógyulást kívánnak Sir Frank Williamsnek

A közlemény nem tér ki arra, hogy Sir Frank Williams betegsége összefüggésben van-e a koronavírussal vagy más okra vezethető vissza. A sportág legendája legutóbb a 2019-es Brit Nagydíjon jelent meg személyesen is a versenypályán, Silverstone-ban.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK