Vágólapra másolva!
Valószínűleg nem tett rosszat Sergio Pérez Forma-1-ben maradási esélyeinek és esetleges Red Bullhoz szerződésének az, hogy a múlt hétvégén megszerezte első győzelmét a királykategóriában. Christian Horner, a bikások csapatfőnöke is gratulált neki és kijelentette, hogy Péreznek csak folytatnia kell, amit eddig csinált.

Sokan már a Szahíri Nagydíj után tudni vélték, hogy Sergio Pérez győzelme miatt a Red Bull végül beadta a derekát, és Alex Albon lecserélése mellett döntött a következő évre. Az energiaitalosok azonban továbbra is kitartanak amellett, hogy legkorábban a szezonzáró után foglalkoznak a pilótakérdéssel, Christian Horner csapatfőnök ugyanakkor elismerte, a mexikói pilóta értékét csak növelte pályafutása első sikere.

Rosszat semmiképp nem tett Pérez esélyeinek, hogy összejött az első győzelme Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Az gyakorlatilag nyílt titok, hogy Pérez komoly fenyegetést jelent az alulteljesítő Albon helyére, a Red Bull ugyanakkor szeretne „,minden lehetőséget" megadni a thai-brit pilótának a bizonyításra. Az utolsó lehetőség ezen a hétvégén, Abu-Dzabiban jött el. Amennyiben a csapat végül úgy dönt, hogy jövőre nem Albon lesz Max Verstappen csapattársa, minden bizonnyal Pérez mellet teszik le a voksukat.

Mint kiderült, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója üzenetben gratulált a mexikóinak múlt vasárnapi győzelméhez, majd Christian Horner is így tett.

„Visszaküldött egy üzenetet az én üzenetemre és megkért minket, hogy csatlakozzunk hozzá néhány tequilára, mivel ugyanabban a hotelban volt, mint mi. Nagyon kedves volt tőle – nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak. – Szerintem a bokszutcában mindenki örült a sikerének. Már jó ideje itt van, évekkel ezelőtt a csapatomban versenyzett a GP2-ben. Szerintem nagyon népszerű győztes volt múlt vasárnap."

Lehet, hogy Albont ezen a hétvégén látjuk utoljára a Red Bull színeiben? Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A csapatfőnök Pérez dicséretén túl azonban konkrétumokkal nem szolgált, csupán elismételte, amit korábban mondott, azaz hogy minden lehetőséget megadnak Albonnak, és az Abu-dzabi Nagydíj utánig nem hoznak döntést. Azt ugyanakkor elismerte, hogy Pérez bahreini győzelmével számot adott arról, hogy mire képes. Ezután a Sky Sports riportere még bepróbálkozott nála azzal a kérdéssel, hogy Albon abu-dzabi rossz teljesítménye esetén megnőnek-e Pérez esélyei. „Tudom, hogy mivel próbálkozol, de nem fogom ezt megadni neked.

de mi Alexre koncentrálunk és azt akarjuk látni, hogy a lehető legjobb munkát végzi ezen a hétvégén."