Társoldalunk:
Hírlevél

A Williams csapatfőnöke nem bánta volna, ha Russell marad a Mercedesben

2020.12.12. 12:38

A Williams csapatfőnöke szívesen megnézte volna, hogy mit tud George Russell az Abu-dzabi Nagydíjon egy Mercedes volánja mögött. A brit pilóta furcsának nevezte a visszatérést a Williamshez.

Véget ért a tündérmese George Russellnek, a Szahíri Nagydíjon a Mercedesnél Lewis Hamiltont helyettesítő brit a hétszeres világbajnok felépülésével kénytelen volt visszatérni a Williamshez. Ő és Simon Roberts, a grove-iak csapatfőnöke sem tagadta, hogy jó lett volna még egy nagydíj erejéig a világbajnok istállóban megnézni, hogy képes-e futamot nyerni, ugyanakkor annak is örülnek, hogy Russell állandó csapatával fejezi be az évet.

Russell ismét a Williams színeibenForrás: Williams Racing

„Furcsa érzés volt, hogy őszinte legyek – vallott Russell arról, hogy milyen volt visszaülni a Mercedesből a Williamsbe. – Bahrein előtt igazán azt akartam, hogy két hétvégét tölthessek az autóban, pusztán csak amiatt, mert arra számítottam, hogy Bahreinben mindent megtanulok, az utolsó futamra pedig már nem lehetnek kifogásaim. Mivel Bahrein teljesítmény szempontból ilyen jól sikerült, egy részem úgy volt vele, hogy tudod mit, szerintem ez egy jó hétvége volt. Nyilván nyerni akartam, amire ezen a hétvégén nagyszerű lehetőségem lett volna."

A brit pilóta most azon lesz, hogy meghálálja a Williamsnek, hogy elengedte őt a Mercedeshez. „Akárhogy is, ezek a srácok a Williamsnél megadták nekem a lehetőséget. Nagyon keményen dolgoztak értem az elmúlt két évben. A kötelességem, hogy a lehető legjobban zárjam le velük szezont, és ezért vagyok most itt."

Amellett, hogy vissza kellett szoknia a Mercedesnél jóval lassabb Williamsbe, úgy érzi, a tapasztalat a W11-essel segíteni fogja a jövőben. „A köridők nem hazudnak, ez világos. A Mercedes a mérce. Szerencsés voltam, hogy múlt héten nekik vezethettem. Most már tudom, hogy mi a cél a mi autónkkal. Sokat tanultam, és nagyszerű, hogy öt napon belül összehasonlíthatom a két autót."

Russell a 15. helyen zárta a szombati harmadik szabadedzést - Galéria!Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Simon Roberts, a Williams csapatfőnöke azt mondta, pilótája „mesés" munkát végzett a Mercedesnél, és „igazán jó állapotban" tért vissza a csapathoz, valamint „sajnálatosnak" nevezte, hogy Abu-Dzabiban már nem ülhet a Mercedesben,Olyan érzés, mintha hazatért volna, ami nagyon szép. Biztos vagyok benne, hogy belül kicsit csalódott, de nagyon-nagyon meleg fogadtatásban részesítettük. Igazán örülünk, hogy ismét velünk van" – mondta Roberts, utalva például az olyan gesztusokra, hogy a Williams kis matricát ragasztott Russell pilótafülkéjébe „Isten hozott újra itthon" felirattal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK