Pérez: Az F1-ben nem a legjobbak versenyeznek

Forma-1, Sergio Pérez, Racing Point, Szahíri Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 06: Race winner Sergio Perez of Mexico and Racing Point celebrates his maiden F1 victory in parc ferme during the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 06, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A jövőre csakis a Red Bull segítségével a Forma-1-ben maradni képes Sergio Pérez kissé keserédesen nyilatkozott arról az eshetőségről, hogy könnyen lehet, jövőre nem lesz helye a mezőnyben.

Továbbra sem dőlt el, hogy a Szahíri Nagydíjon élete első F1-es futamgyőzelmét szerző Sergio Pérez ott lesz-e jövőre a mezőnyben vagy sem. A mexikói pilóta maradása csak abban az esetben lehetséges, ha a Red Bull leigazolja őt az alulteljesítő Alex Albon helyére. A legutóbbi futam után a paddockban olyan pletykák kaptak szárnyra, amelyek szerint jelentősen nőttek Pérez esélyei erre, ő azonban fel van készülve rá, hogy jövőre nem versenyez.

Győzelme növelhette Pérez esélyeit a red bullos szerződésre Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi - Formula 1

Bahreini futamgyőzelme után rengetegen, köztük Lawrence Stroll, a Racing Pointot tulajdonló konzorcium vezetője is azt hangoztatta, reméli, hogy Pérez nem marad ülés nélkül 2021-re. „Szerintem minden hétvégén egyértelműen bizonyítja, hogy megérdemli, hogy az autóban legyen jövőre, és remélem, hogy a Red Bullnál fog versenyezni a következő szezonban" – nyilatkozta a kanadai milliárdos a Sky Sportsnak.

Az élete első dobogós helyezését szerző Esteban Ocon is méltatta Pérezt, aki kérdésre válaszolva elmondta, hogy Oconhoz hasonló versenyzők is maradtak már ülés nélkül, mert

Ezzel a mexikói egyrészt arra célozhatott, hogy sok esetben többet számít az, hogy ki mennyi pénzzel tud közvetve vagy közvetlenül hozzájárulni csapata költségvetéséhez (ezen a téren mondjuk ő sem áll rosszul), másrészt arra is utalhatott, hogy adott körülmények között kinek a szerepeltetése fontosabb, hiszen egyre erősödnek azok a hangok, amelyek egyértelműen thai gyökereiben látják annak okát, hogy Albont még nem tette ki a Red Bull.

Pérez és a Racing Point ünneplése a Szahíri Nagydíj után Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Ami a folytatást illeti, Pérez elárulta, hogy „vannak jó opciói" 2022-re, az elmúlt időszak jó eredményei után azonban nehéz lenne neki, ha nem versenyezhetne jövőre. „Mindig is azt mondtam, hogy a karrierem ezen szakaszában kockázatos kihagyni egy évet, mert

De az utóbbi futamok után nagyon elszánt vagyok, hogy itt legyek, legyen szó a következő, vagy az azutáni évről."

„A legjobb nyilvánvalóan az lenne, ha folytathatnám jövőre, de ha nem fogom tudni, az sem katasztrófa, mert visszatérhetek 2022-re. A szabályok olyan mértékben fognak változni, hogy szerintem vezetési szempontból nem lesz olyan nehéz újra felvenni a tempót."

Szavai alapján 2022-ben szinte biztosan lenne helye a mezőnyben Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A már említett Esteban Ocon is volt hasonló helyzetben, amikor 2018-ban Lance Stroll érkezése miatt nem maradt hely számára a Racing Pointnál. A francia versenyző egy éven át a Mercedes tartalékja volt, mielőtt az idén a Renault-val sikerült visszatérnie. „Ez nyilvánvalóan egy nagyon nehéz helyzet, én jól ismerem – nyilatkozta Bahreinben. – Örülök, hogy Sergio mindenkinek megmutatja, hogy megérdemli, hogy a Forma-1-ben legyen.

Ugyanakkor a sport néha sajnos ilyen, az ember nem a legjobb helyzetben találhatja magát."