Társoldalunk:
Hírlevél

A 2016-os Indy 500 győztese is bejelentkezett Hamilton helyére

2020.12.09. 15:36

Nem volt rest telefont ragadni a 2016-os Indianapolis 500-at megnyerő korábbi F1-es pilóta, és jelezni a Mercedes csapatfőnökének, hogy ő bizony szívesen vezetne a koronavírusos Lewis Hamilton helyén.

Valószínűleg profi autóversenyzők tucatjainak csillant fel a szeme legalább egy pillanatra akkor, amikor Lewis Hamiltonról kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Na nem azért, mert bármi rosszat kívánnának az azóta magát egyre jobban érző hétszeres világbajnoknak, hanem azért, mert ezáltal felszabadult a motorsport legirigyeltebb két üléséből az egyik. A korábbi F1-es pilóta, egyben a 2016-os Indy 500 győztese elárulta, ő nem is volt rest bedobni a nevét a Hamilton potenciális helyetteseit tartalmazó kalapba.

Rossi a 2016-os Indy 500 megnyerése utánForrás: AFP/2016 Getty Images/Jonathan Ferrey

Rossi 2015-ben, a GP2-es bajnokság (a Forma-2 elődje - a szerk.) éllovasaként mutatkozhatott be a Forma-1-ben a Manor Marussia színeiben, de csak öt futam jutott neki a királykategóriában. A 2016-os esztendőt már főállású IndyCar-pilótaként kezdte, és mindenki megdöbbenésére már élete első Indianapolis 500-át megnyerte, noha ehhez jókora adag szerencse is kellett.

A 29 esztendős amerikai azóta az IndyCarban, valamint sportautókkal versenyez, előbbiben 2018-ban az összetett második, 2019-ben pedig a harmadik helyén végzett. Az Off Track podcastban most a szintén az IndyCarban versenyző James Hinchcliffe-nek árulta el, hogy poénból ő is bejelentkezett Toto Wolffnál, a Mercedes csapatfőnökénél Hamilton megüresedett helyére.

Hogy őszinte legyek, írtam Totónak. Hülyeség lett volna, ha nem teszem. Kaptam-e választ? Nem" – osztotta meg a történetet a hallgatókkal, valamint azt is elárulta, hogy egy "kézfelemelős" emojit küldött, azt üzenve, hogy jelentkezik a betöltendő helyre, majd azt bizonygatta, hogy mivel már „nagyjából kilencszer" versenyezett Bahreinben, remek helyettes lett volna belőle.

Rossi öt F1-es futamának egyikén, a 2015-ös USA NagydíjonForrás: AFP/Clive Mason

A valóságban persze George Russellen és Stoffel Vandoorne-on kívül senkinek nem volt reális esélye behuppani az üresen maradt W11-be a Szahíri Nagydíjra, mindez pedig végül előbbinek jött össze, köszönhetően a Williamsnek, amely elengedte a fiatal britet.

A Hamilton által szabadon hagyott ülést „a motorsport valaha volt legnagyobb lehetőségeként” jellemző Rossinak legyen mondva, ő is azt mondta, hogy „szerintem csakis egyetlen ember van, akinek meg kellett kapnia ezt az esélyt, ő pedig nem más, mint George Russell.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK