Társoldalunk:

Brawn: Vettelnek össze kell szednie magát Pérez helyén

2020.12.08. 18:12

Négyszeres világbajnok létére is nagy fába vágja a fejszéjét Sebastian Vettel a jövőre Aston Martin néven induló Racing Pointnál, ahol a remek formában versenyző, futamot nyerő, de az év végén távozó Sergio Pérez helyére érkezik.

Utolsó versenyére készül a Ferrarinál a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a Racing Pointnál a Szahíri Nagydíj győztese, Sergio Pérez is, miután az istálló tulajdonosi konzorciumát vezető Lawrence Stroll úgy döntött, az érvényes szerződése ellenére az év végén elküldi Pérezt és Vettelt ülteti a helyére.

Pérezt hősként ünnepelték a Racing Pointnál - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Az istállónál elsősorban azt várják a Scuderiánál idén gyenge eredményeket elérő Vetteltől, hogy a tapasztalatát latba vetve segítse igazi élcsapattá formálni az Aston Martint, de sokan úgy vélik, hiba volt meneszteni Pérezt, aki folyamatosan hozza a pontokat a Racing Pointnak és a Szahíri Nagydíj megnyerésével azt is igazolta, hogy képes lecsapni a kínálkozó lehetőségekre.

Ross Brawn, az F1 sportért felelős ügyvezetője méltatta a mexikói pilótát, „tragédiának” tartaná, ha Pérez jövőre nem találna ülést magának a Forma-1-ben (erre jelenleg csak a Red Bullnál van esélye), és úgy vélte, Vettelnek össze kell szednie magát, hogy visszaigazolja a csere létjogosultságát.

„Biztos vagyok abban, hogy Sebastian Vettel erősebben tér majd vissza, mivel most kissé nehéz időszaka van, de Checo [Pérez] már bevált. Úgyhogy, érdekes lesz látni, hogyan alakulnak a dolgok. Bizonyos szempontból Sebnek elég nagy kabátot kell magára vennie, még akkor is, ha ő egy világbajnok.”

Vettel nemrég a Corriere della Serának adott interjút, és kijelentette, „nagy dolgokra” számít új csapatánál, még akkor is, ha szerinte jelenleg csak a Mercedesszel lehet világbajnoki címet nyerni. „Ettől függetlenül örülök a döntésemnek és az iránynak, megvan a lehetőségünk, hogy mutassunk valamit. Aztán 2022-ben szabályváltozások jönnek. Soha ne mondd, hogy soha!”

Vettel idén nem tud nagy eredményeket felmutatni, de a Racing Pointnál hisznek abban, hogy meg tud újulniForrás: Scuderia Ferrari

A német pilóta hetekig fontolgatta, hogy mihez kezdjen, felmerült benne az is, hogy visszavonul, miután a Ferrari csapatfőnöke közölte vele, hogy nem újítják meg a szerződését, de végül igent mondott a csapattulajdonos Lawrence Stroll ajánlatára.

„Ő nagyon sikeres üzletember, megmutatta, hogy képes meghozni a helyes döntéseket. A tárgyalások nagyon közvetlenek és őszinték voltak, már rögtön a kezdetektől. Ez különleges helyzet, mert a csapattársam az ő fia, Lance lesz. Mindannyian nagyon motiváltak vagyunk” – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK