Hamilton üzent, versenyezni akar az Abu-dzabi Nagydíjon

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj óta először állt kamera elé Lewis Hamilton, aki a koronavírus miatt kénytelen volt kihagyni a Szahíri Nagydíjat, de a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra szeretne visszatérni.

Láthatóan megviselte a koronavírus a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, aki a Bahreini Nagydíj után kezdte érezni a betegség tüneteit, majd a tesztje is pozitív lett. Hamilton ezért a 2007 óta tartó F1-es pályafutása során először kénytelen volt kihagyni egy versenyt, a Szahíri Nagydíjon a Mercedes juniorpilótája, George Russell ugrott be a helyére, és jó esélye volt a győzelemre is.

Hamilton szeretne versenyezni a szezonzárón Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hamilton eddig mindössze egy írott üzenetet adott közre a közösségi médiában, az állapotáról Toto Wolff csapatfőnök nyilatkozott, de ő sem tudott konkrétumokat elmondani. Kedden viszont Hamilton újra kamera elé állt, a közösségi médiás profiljain videoüzenetet küldött rajongóinak, amelyben kijelentette,

megpróbál rajthoz állni a hétvégén zajló Abu-dzabi Nagydíjon.

„Üdv mindenkinek, remélem, jól vagytok! Tudom, nem voltunk kapcsolatban az elmúlt hét során, de ez mindenképpen az egyik legnehezebb hét volt, amit mostanában átéltem. A gyógyulásra összpontosítottam, hogy újra formába lendüljek és visszaülhessek az autóba, hogy részt vehessek az utolsó versenyen, Abu-Dzabiban” – mondta Hamilton.

„Ma úgy ébredtem, hogy remekül érzem magam, először edzettem is. Most szerettem volna megosztani veletek a jó hírt, hogy rendben vagyok, és köszönetet mondani mindannyiótoknak, hogy csodálatos üzeneteket és videókat küldtetek nekem. Nagyon-nagyon sokat jelentenek nekem! Remélem, hogy bárhol is vagytok, optimisták maradtok és legyőztök mindent, amivel szembe néztek. Bízom abban, hogy hamarosan visszaülhetek az autóba. Addig is, sok szeretetet küldök nektek!”

Az Abu-Dzabiban érvényes, szigorú karantén miatt a Forma-1 teljes mezőnye és felszerelése egyszerre, hétfőn utazott át Bahreinből a szezonzáró helyszínére, Hamilton a kötelező, 10 napos karantén miatt nem tartott velük, és külön engedélyre lesz szüksége, hogy egyáltalán beléphessen Abu-Dzabiba.

Sietnie egyelőre nem kell, természetesen a szereplése szempontjából az lenne az előnyös, ha az összes szabadedzésen is részt tudna venni, de a szabályok szerint, ha legalább az időmérőn ő vezeti az autót, akkor elindulhat a versenyen is. A Mercedes csapatfőnöke korábban elmondta, ha Hamilton nem tud versenyezni, akkor ismét Russell lesz Valtteri Bottas csapattársa.