Vágólapra másolva!
Charles Leclerc szerint inkább versenybaleset volt a Szahíri Nagydíjon történt ütközése Sergio Pérezzel, de elismerte, hogy ha valaki hibás volt, az ő. A felügyelők is így gondolták és megbüntették a Ferrari versenyzőjét.

Charles Leclerc nem úszta meg büntetés nélkül a Szahíri Nagydíj első körében történt balesetet, a felügyelők a futam után három helyes hátrasorolásban részesítették, amiért a rajt után a négyes kanyarban kiforgatta a későbbi győztes Sergio Pérezt. A monacói pilóta azzal védekezett, hogy váratlanul érte az útját keresztező Racing Point, a felügyelők azonban ő találták vétkesnek.

Leclerc már blokkoló kerékkel csúszik Pérez felé, de még nincs a Racing Point mellett Forrás: F1TV

A negyedik helyről rajtoló Leclerc egy pozíciót veszített a rajtnál, Pérez került elé, a négyes kanyar felé haladva pedig az egymás mellett száguldó Bottas, Verstappen, Pérez hármas mögött autózott. Ezután belülre húzódva kifékezte Verstappent, de nem tudott lelassítani eléggé ahhoz, hogy ne ütközzön össze a hármas külső tagjaként Verstappen elég beforduló mexikóival. „Azt hiszem, hogy ötödik fokozatban voltam, egy kicsit Max mögött, és megpróbáltam megelőzni a négyes kanyarban.

– értékelt Leclerc a Sky Sportsnak, feltételezhetően még azelőtt, hogy megnézte volna a felvételeket, hiszen a közelében nem volt annak, hogy a Racing Point mellett legyen.

„Már túl késő volt, hogy lelassítsak. Szerintem Checo nem hibázott, nem hibáztatom őt. Ha ma valaki hibás volt, az én vagyok, de azt mondanám, hogy inkább szerencsétlen eset volt."

Leclerc és Pérez ütközése Forrás: F1TV

A felügyelők azonban nem versenybalesetnek ítélték meg az esetet, hanem Leclerc-t tartották hibásnak, így a monacóinak három hellyel hátrébbról kell majd rajtolnia az Abu-dzabi Nagydíj időmérőjén elért helyezéséhez képest, valamint két büntetőpont is került a neve mellé. „A 16-os autó túl későn fékezett a négyes kanyarban és összeütközött a 11-es autóval, ami a normális versenyíven fordult be a kanyarba" – állt az indoklásban.

Leclerc a verseny után már rövidnadrágban és pólóban felkereste Pérezt a Racing Point épületében, gratulált neki és röviden megvitatta vele a balesetet.