Társoldalunk:

Verstappen óvatos a futammal kapcsolatban; hazavinné szeretett foteljét

2020.12.05. 21:45

Max Verstappen nem bosszankodott azon, hogy csupán egy hajszállal maradt le a pole pozícióról a Szahíri Nagydíjon, helyette inkább elmélázott azon, hogy milyen szépen kiülte kedvenc székét.

Felemás időmérő edzésen van túl a Red Bull a Szahíri Nagydíjon, hiszen Max Verstappen harmadik helye révén lehet esélyük beleszólni a győzelem sorsába, Alex Albon ugyanakkor már a Q2-ben búcsúzott és csak a 12. pozíciót szerezte meg. A holland pilóta szerint minimális, mindössze öt százados hátránya ellenére nem rossz a harmadik hely, amit már egyébként is megszokott.

„Tudtam, hogy nehéz lesz, de az ember mindig próbál a lehető legközelebb férkőzni – nyilatkozta az időmérő utáni sajtótájékoztatón. – Egy tizeden belülre kerülni nem rossz, de Valtterinek nem volt szélárnyéka és nem javított az utolsó körében" – utalt arra, hogy enélkül még nagyobb lehetett volna a különbség közte és a pole-t megszerző finn között.

Verstappen hajszállal maradt le a pole-tól - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Hamad I Mohammed

Verstappen ezzel együtt nem elégedetlen, a sajtótájékoztatón pedig azzal viccelődött, hogy annyira hozzánőtt a harmadik helyezett fotelje, hogy a szezon végén haza is viszi. A harmadik hely jó nekünk egy ilyen pályán és már megszoktam, hogy ebben a székben ülök, talán már ki is ültem egy kicsit. A szezon végén szerintem hazaviszem, nagyon kényelmes."

A holland pilóta azok után, hogy a múlt heti futamon az agresszívabb stratégiát hiányolta, most elmondta, hogy nem emiatt rajtol a lágy gumikon, hanem egyszerűen nem ment elég jó kört a közepeseken. „Azért kellett a lágy gumi, mert a közepes gumis köröm nem volt elég jó és azzal szoros lett volna. Meglátjuk. Nem mindig kell agresszívnak lenni. Továbbra is úgy gondolom, hogy múlt héten végezhettünk volna jobb munkát és választhattunk volna egy kicsit eltérő stratégiát. Mindannyian tanulunk, abból is tanultunk, meglátjuk, hogy holnap mit kell tennünk."

Verstappen óvatos a vasárnapi esélyeket illetően - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi

A pénteki második szabadedzésen a Red Bullnak volt a legjobb a versenytempója, ami bizakodásra adhat okot a hollandnak, de a Bahreini Nagydíjon látottak azért óvatosságra is intik. „A hosszú etapjaink a múlt héten is jónak tűntek, de a futamon egy kicsit így is lemaradtunk. Ez sajnálatos, meglátjuk, hogy ezúttal kicsit jobb lesz-e. Remélhetőleg a más vonalvezetés miatt igen, de majd holnap kiderül."

Albon nem akadt ki a gyenge szereplésén

Christian Horner fejcsóválva vette tudomásul, hogy Alex Albon a 12. helyen végzett a Q2-ben és nem jutott tovább az időmérő harmadik szakaszába, a jövő évi üléséért hajtó thai-brit pilótát azonban látszólag nem érintette meg a rossz szereplés. Hogy őszinte legyek, eléggé boldog voltam a köreimmel.– nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Az elsőben nem kaptam szélárnyékot, a másodikban pedig kicsit zavaros volt a kivezető köröm vége, úgyhogy hidegek voltak a gumijaim. Nagyon más volt, mint a harmadik szabadedzésen. Nyilván ott próbáltunk gumit spórolni az időmérőre és ott közepeseken köröztünk, amihez képest most más volt az autó."

Albon abban bízik, hogy a futamon majd előbbre léphet a DRS segítségével, de ez sem lesz könnyű, mert több leszorítóerővel megy, mint a riválisok többsége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK