Társoldalunk:

Vettel: Az agresszív Ferrarival borzalmas volt az edzés

2020.12.04. 23:43

A Ferrari mindkét pilótája úgy érzi, jól indult számukra a Szahíri Nagydíj hétvégéje, de a második szabadedzésen Sebastian Vettel rossz irányba indult a beállításokkal, Charles Leclerc autója pedig lerobbant. Zűrzavaros időmérőtől tartanak.

Viszontagságosan alakultak a pénteki szabadedzések a Ferrari pilótái számára, az eredmények már az első tréningen sem alakultak jól, este pedig Sebastian Vettel csak a mezőny két újoncát, Pietro Fittipaldit és Jack Aitkent, valamint a műszaki problémákkal küzdő Lando Norrist és a váltóhiba miatt veszteglő Charles Leclerc-t tudta megelőzni.

Vettel csetlett-botlott az esti edzésen - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Hamad I Mohammed

Az olasz istálló versenyzői ennek ellenére nem voltak teljesen elégedetlenek, de szebb holnapot reméltek.

Felemásan alakult a napunk: az első edzés rendben volt, a második borzalmas – összegzett Vettel. –  Megváltoztattunk néhány beállítást, ennek nagyon agresszívan viselkedő autó lett az eredménye, de nem erre volt szükségünk. Remélem, holnap csökkenthetünk a hátrányunkon, és ismét rátalálunk az utunkra.” 

Leclerc úgy érezte, a vártnál jobban alakult a napja, „a dolgok jól mentek addig, amíg a második szabadedzés legelején műszaki problémánk lett.” Max Verstappen és Carlos Sainz véleményével ellentétben ő élveztem a pályának ezt a rövid változatát, néhány kanyarja a régi gokartos napjaimra emlékeztette. Jó pálya ez, mókás verseny lesz” – ígérte. – A hosszú egyenesek miatt bárki is lesz hátul, nagy előnybe kerül.”

Vettel majdnem összeütközött Kevin Magnussennel

„A legnagyobb aggodalmam az, hogy az időmérőn találjunk helyet magunknak, különösen a Q1-ben és a Q2-ben, ami elég zűrzavaros lehet. Az autó jónak tűnt a második szabadedzés elején, úgyhogy magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy jól állunk, de ezt a köridőkkel is meg kell erősíteni.”

Ettől Vettel is tart, azt mondta, trükkös része a pályának a buckás 7-es és 8-as kanyar, de szerinte ez nem baj, a 20 autóval zajló Q1-ben viszont szoros helyezkedésre és nagy forgalomra számít, főleg a hűtőkörökön lévő autók miatt. „Remélem, minden pilóta tud majd tiszta kört futni anélkül, hogy feltartanák vagy túl sok gondunk lenne a forgalommal. Néhány század lehet a döntő.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK