Társoldalunk:

Horner: Wolff megüzente, hogy túl gyorsak vagyunk

2020.12.04. 21:36

Nagy volt a forgalom a Red Bull csapatfőnökének telefonján a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzései alatt. Toto Wolff és Cyril Abiteboul is üzent neki.

Mercedes-Red Bull csata kezd kibontakozni a Szahíri Nagydíj első két szabadedzése alapján. Noha a Lewis Hamilton helyére beugró George Russell mindkét tréninget az élen zárta és Valtteri Bottas még nála is gyorsabb kört tudott teljesíteni, Max Verstappen napnyugtakor és késő este is Russell közelébe férkőzött.

Verstappen versenytempója ígéretes lehet - GalériaForrás: Getty Images/2020 Pool/Giuseppe Cacace

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak elmondta, „rendben volt” a pénteki szereplésük, még akkor is, ha Verstappennek „nem igazán sikerült összehozni egy tiszta etapot, különösen a rövidek alkalmával, demindkét versenyző hosszú etapjai nagyon versenyképesnek tűntek.”

Horner elmondta, a gumik keverékétől és az etapok hosszától függően változott az autójuk balansza, alul- és túlkormányzottságot is tapasztaltak, a pálya eltérő jellege miatt sok teendőjük van a beállítások terén, még akkor is, ha a Bahreini Nagydíjon is használt gumikeverékeket kapták erre a hétvégére is.

„Úgy éreztük, hogy eléggé harcosak vagyunk. Épp kaptam egy SMS-t Toto [Wolfftól], szerintem ilyen még sohasem fordult elő, azt írta, hogy elég gyorsnak tűnünk a versenytempó terén. Valtteri [Bottas] konstans és péntekenként elég tempós is szokott lenni, törölték persze néhány körét, és George is nagyon jó munkát végzett. Lenyűgöző, hogy mindkét edzést az élen zárta. Egy csomó elemzés után azt mondanám, hogy egy körön ők a gyorsabbak, hosszabb etapokon viszont mi jobbnak tűnünk.”

Verstappen nem volt elragadtatva a pálya középső szektorától - GalériaForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A brit szakember viccesen megjegyezte, a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul is bejelentkezett nála, miután Verstappen a rádión arra panaszkodott, hogy az egyenesben nem tudja követni Esteban Ocon autóját. „Kaptam egy üzenetet Cyriltől is, azt írta, hogy ez egy szerelmeslevél volt Maxtól! Elég nagy volt a forgalom a telefonomon az edzés során!”

Verstappen egyetértett főnökével abban, hogy elsősorban az időmérős etapokon kell javulniuk, a hosszabbakon ő is versenyképesnek érezte magát, de úgy vélte, e téren is szerepelhetnek még jobban. „Alul- és túlkormányzottság is volt, gondok a kigyorsítások során, akad néhány átnézendő terület” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Albon is hasonló problémákkal küzdött, mint Verstappen - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Igazából nem a legizgalmasabb vezetni itt, rövid a pálya és a rádión folyamatosan azt hallom, hogy itt vagy ott forgalom van. Nem erre vágyunk. A középső szektorban meg sok a beláthatatlan kanyar, elég veszélyes menni ott. Amikor lelassítunk, hogy lehűtsük a kerekeket, nem a legkellemesebb helyezkedni a pályán, de ez van.”

Ocon utolérésére így emlékezett vissza: „Próbáltam másokat követni, néhány lassabb autót könnyebb megelőzni, de amikor olyan autók mögé érünk, amik 0,3 mp-en belül vannak a saját tempónkhoz képest, akkor nagyon nehéz elmenni mellettük. Nem mondanám, hogy kifejezetten könnyű itt üldözni a másikat.”   

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK