Társoldalunk:
Hírlevél

Hálásan, viccelődve tért vissza Grosjean a bahreini pályára - videó

2020.12.04. 06:02

A Szahíri Nagydíj sajtónapján ismét kilátogatott a bahreini pályára Romain Grosjean, köszönetet mondott a mentőknek és a Forma-1 biztonságáért dolgozóknak.

Szerdán elhagyta a kórházat, csütörtökön este pedig a Bahreini és a Szahíri Nagydíj helyszínére is ellátogatott Romain Grosjean, aki a Manamához közeli pályán múlt vasárnap életveszélyes balesetet élt túl, másodfokú égéseket és lábsérülést szenvedett. A Haas pilótája ennek ellenére jókedvűen tért vissza az F1-es paddockba, még viccelődni is volt kedve.

Grosjean visszatért a bahreini pályára, de egyelőre nem vezethet - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Grosjeant a Haas sajtófőnöke és fotósok armadája fogadta a beléptetőkapunál, majd a csapatnál láthatóan mindenki nagyon örült annak, hogy viszontláthatják a francia versenyzőt, aki a traumatikus élmények ellenére viccelni is tudott a helyzetével. Megjegyezte, hogy a kötése túl nagy a kerti sütögetéshez, Michael Masi versenyigazgatónak pedig humorosan köszönetet mondott azért, mert megerősítették a korlátot, pont akkor, amikor nem indul a versenyen.

Később beállt egy csoportképhez is a pályán szolgálatot teljesítő sportbírókkal, valamint Dr. Ian Roberts főorvossal és Alan van der Merwével, az orvosi autó vezetőjével. Roberts és van der Merwe pillanatok alatt a baleset helyszínén volt, a főorvos egy tűzoltó segítségével húzta ki Grosjeant a lángok közül. A francia pilóta neki is köszönetet mondott.

„A munkánk részeként normálisnak érezzük, hogy vannak sportbírók a pálya körül meg minden, de köszönöm, hogy eljöttek, lengetik a zászlókat. Köszönöm, hogy próbáltak segíteni rajtam! – mondta az egybegyűlteknek.

„Ön volt, aki átszaladt a pályán? – majd megölelte a tűzoltót. – Láttam a videót, a reakciója és a tettrekészsége, a tisztánlátása, hogy hol voltam az autóban… Köszönöm, hogy megmentette az életemet!”

Grosjean korábban azt mondta, a jövő hétvégén esedékes szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon ismét szeretne versenyezni, erről egyelőre nincs döntés. A Szahíri Nagydíjon az újonc Pietro Fittipaldi lesz Kevin Magnussen csapattársa a Haasnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK