Társoldalunk:

Leclerc nem ért egyet Vettel bahreini felhördülésével

2020.12.03. 11:14

A Ferrari versenyzői túlléptek a Bahreini Nagydíj elején történt összetűzésükön, de Charles Leclerc nem értett egyet Sebastian Vettel kritikájával, szerinte ezúttal jobban helyezkedett a stájerországi rajtjánál.

A kaotikusan indult Bahreini Nagydíj második rajtja során ismét összetűzésbe keveredtek egymással a Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel feldúltan panaszkodott csapattársára, Charles Leclerc-re, aki szerinte túlságosan agresszív volt, és a Stájer Nagydíjon történt ütközésüket emlegette. Az olasz csapat autói ezúttal folytatták a versenyt, de Leclerc is mindössze 1 pontot szerzett.

Leclerc szerint szoros volt a helyzet, de továbbléptekForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Megbeszéltük – nyilatkozta a monacói pilóta az esetről. – Az én szempontomból csak annyit mondhatok, hogy bizonyosan extrém szoros volt a helyzet, de másrészt nem hasonlított a Stájer [Nagydíjon történtekre], ahol úgy helyezkedtem, hogy ő nem láthatott engem.”

Ezúttal távolabb próbáltam menni tőle, hogy láthasson." „A rés nagyon kicsi volt, de ráhajtottam úgy, hogy biztosan lásson engem. Arról lehet vitatkozni, hogy talán nem volt elég nagy a távolság köztünk, figyelembe véve, hogy ugyanannál a csapatnál versenyzünk, de hát, ez van.”

Noha a négyszeres világbajnok indulatos volt a verseny hevében, később úgy vélte, „nem kell nagy ügyet csinálni” a történtekből, de lehetséges, hogy ez már annak a jele, hogy a német pilóta lemondott az idei szezonról és kevésbé foglalkoztatják az események, tekintettel arra, hogy a szezon végén elhagyja a Ferrarit, és idén már nincs reális esélye arra, hogy komolyabb eredményt érjen el.

„Nyilvánvalóan szoros volt – összegzett. – Amikor három autó megy az első kanyarban, akkor néha megoldják, de a legtöbbször nem – utalt az ütközés veszélyére. – Beszéltünk a dologról, úgyhogy továbbléphetünk. Nem nagy ügy.”

A két Ferrari megint a mezőny sűrűjébe kerültForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

A törökországi fellángolás után a Ferrari ismét szerényen szerepelt, a bahreini 1 ponttal lemaradtak a konstruktőri világbajnokság 3-5. helyéért zajló csatában. Ezt elsősorban az ellenfeleknél gyengébb motorjuknak köszönhetik, de Laurent Mekies sportigazgató szerint nem csak e téren keresendő a hátrány oka.

„Az egész környezet nagyon más volt ahhoz képest, amivel az előző három-négy versenyen szembesültünk Európában, ahol hűvösebb, esős időjárás volt. Remélhetőleg, megoldást találunk arra, hogy egy kicsit többet hozzunk ki ezen a hétvégén, és a jövő hétvégén ismét megpróbáljuk” – utalt a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK