Társoldalunk:

Mick Schumacher készen áll rá, hogy már Abu-Dzabiban bemutatkozzon

2020.12.02. 14:31

Mick Schumachernek nem lenne ellenére, ha már az idén, a másfél hét múlva következő abu-dzabi szezonzárón debütálhatna a Forma-1-ben, a Bahreini Nagydíjon megsérülő Romain Grosjean helyén.

Könnyen előfordulhat, hogy nem kell a következő szezonig várnia a Forma-1-es bemutatkozással Mick Schumachernek vagy Nyikita Mazepinnek, egyelőre ugyanis korántsem biztos, hogy óriási balesete után Romain Grosjean képes lesz visszaülni a Haas-Ferrariba az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjra. Noha a francia pilóta helyét a Szahíri Nagydíjra a csapat tartalékpilótája, Pietro Fittipaldi veszi át, az utolsó versenyre akár Schumacher, akár Mazepin lehetőséget kaphat.

A Szahíri Nagydíjon biztosan Pietro Fittipaldi vezethetForrás: Andy Hone / LAT Images/Andy Hone/Andy Hone

Fittipaldi beugrása a második bahreini fordulóra már csak azért sem forog veszélyben, mert az istálló mindkét jövő évi versenyzője érdekelt a Forma-2-es szezonzárón – Schumacher ráadásul a bajnoki címért versenyez – így őket a csapat alapból kizárta a helyettesek közül. Az egy héttel a szahíri futam utáni abu-dzabi szezonzáróra azonban már érdekesebb lehet a helyzet, hiszen mind Mazepin, mind Schumacher elérhetővé válik, 

és nyilvánvalóan a csapat érdeke is azt kívánná, hogy az egyik jövő évi pilóta kapjon lehetőséget Fittipaldi helyett. 

Mick Schumacher szerint, noha még soha nem vezette a Haast, meg tudná ugrani a feladatot, mindez pedig a jövő évi felkészülését is segítené. Nagyszerű, ha úgy tartják, hogy készen állok rá. Én úgy érzem, hogy igen  – idézi őt a Racefans. – Nyilván van három szabadedzés, amelyek során van idő tanulni. Egyértelműen kihívás lenne, de úgy gondolom, hogy képes lennék jobban megismerni az autót, hogy még felkészültebben vághassak neki a következő évnek."

Szerződtetésének bejelentése után Mick Schumacher üléspróbán vett részt a Haas-garázsában BahreinbenForrás: Haas F1 Team

Günther Steiner ugyanakkor nem volt hajlandó semmilyen fejtegetésbe belemenni arról, hogy ki vezethet Abu-Dzabiban, mivel először szeretné megvárni, hogy mi a helyzet a minden bizonnyal utolsó Forma-1-es futamán indulni igyekvő Grosjeannal. Jelenleg az a helyzet, hogy szeretném megvárni, hogy mi lesz Romainnal hétfőn. Ebben egyeztem meg vele.  Addig nem is szórakoztatok senkit helyettesekkel vagy bármivel. Elég pilótánk van készenlétben, aki képes beugrani, úgyhogy nem aggódom emiatt. Akkor fogunk döntést hozni, ha 100%-ig biztos lesz, hogy Romain nem tud vezetni."

„Azt szeretném látni, hogy egy futammal zárja le a Haasnál töltött idejét, és nem csak úgy, hogy nézi azt. Ez a célunk, ezt is beszéltük vele. Azt mondtam neki, hogy teljes mértékben támogatom abban, hogy a csúcson szeretne távozni, ő pedig azt mondta, hogy ha képes lesz rá, akkor ő is ezt akarja. Ezért vagyok szigorú ezzel kapcsolatban. Nem fogunk eldönteni semmit azelőtt, hogy tudnánk, hogy egyértelműen nem képes vezetni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK