Vágólapra másolva!
Mick Schumachernek nem lenne ellenére, ha már az idén, a másfél hét múlva következő abu-dzabi szezonzárón debütálhatna a Forma-1-ben, a Bahreini Nagydíjon megsérülő Romain Grosjean helyén.

Könnyen előfordulhat, hogy nem kell a következő szezonig várnia a Forma-1-es bemutatkozással Mick Schumachernek vagy Nyikita Mazepinnek, egyelőre ugyanis korántsem biztos, hogy óriási balesete után Romain Grosjean képes lesz visszaülni a Haas-Ferrariba az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjra. Noha a francia pilóta helyét a Szahíri Nagydíjra a csapat tartalékpilótája, Pietro Fittipaldi veszi át, az utolsó versenyre akár Schumacher, akár Mazepin lehetőséget kaphat.

A Szahíri Nagydíjon biztosan Pietro Fittipaldi vezethet Forrás: Andy Hone / LAT Images/Andy Hone/Andy Hone

Fittipaldi beugrása a második bahreini fordulóra már csak azért sem forog veszélyben, mert az istálló mindkét jövő évi versenyzője érdekelt a Forma-2-es szezonzárón – Schumacher ráadásul a bajnoki címért versenyez – így őket a csapat alapból kizárta a helyettesek közül. Az egy héttel a szahíri futam utáni abu-dzabi szezonzáróra azonban már érdekesebb lehet a helyzet, hiszen mind Mazepin, mind Schumacher elérhetővé válik,

és nyilvánvalóan a csapat érdeke is azt kívánná, hogy az egyik jövő évi pilóta kapjon lehetőséget Fittipaldi helyett.

Mick Schumacher szerint, noha még soha nem vezette a Haast, meg tudná ugrani a feladatot, mindez pedig a jövő évi felkészülését is segítené.

– idézi őt a Racefans. – Nyilván van három szabadedzés, amelyek során van idő tanulni. Egyértelműen kihívás lenne, de úgy gondolom, hogy képes lennék jobban megismerni az autót, hogy még felkészültebben vághassak neki a következő évnek."

Szerződtetésének bejelentése után Mick Schumacher üléspróbán vett részt a Haas-garázsában Bahreinben Forrás: Haas F1 Team

Günther Steiner ugyanakkor nem volt hajlandó semmilyen fejtegetésbe belemenni arról, hogy ki vezethet Abu-Dzabiban, mivel először szeretné megvárni, hogy mi a helyzet a minden bizonnyal utolsó Forma-1-es futamán indulni igyekvő Grosjeannal.

Addig nem is szórakoztatok senkit helyettesekkel vagy bármivel. Elég pilótánk van készenlétben, aki képes beugrani, úgyhogy nem aggódom emiatt. Akkor fogunk döntést hozni, ha 100%-ig biztos lesz, hogy Romain nem tud vezetni."

„Azt szeretném látni, hogy egy futammal zárja le a Haasnál töltött idejét, és nem csak úgy, hogy nézi azt. Ez a célunk, ezt is beszéltük vele. Azt mondtam neki, hogy teljes mértékben támogatom abban, hogy a csúcson szeretne távozni, ő pedig azt mondta, hogy ha képes lesz rá, akkor ő is ezt akarja. Ezért vagyok szigorú ezzel kapcsolatban. Nem fogunk eldönteni semmit azelőtt, hogy tudnánk, hogy egyértelműen nem képes vezetni."