Grosjean felesége megható posztban mondott köszönetet a csodáért

Forma-1, Marion Grosjean, Romain Grosjean
GENEVA, SWITZERLAND - JUNE 13: Marion Jolles and Romain Grosjean attend The Naked Heart Foundation: The Secret Garden Charity Gala at Chateau de Coppet on June 13, 2019 in Geneva, Switzerland. (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for The Naked Heart Foundation)
Vágólapra másolva!
Szörnyen nehéz lehetett átélni Romain Grosjean bahreini balesetét a francia versenyző feleségének, aki hosszú Instagram-posztban mondott köszönetet mindazoknak, akik szerepet játszottak férje megmenekülésében.

Az egész világnak, a versenyzőtársaknak és a Haas-istálló tagjainak is nehéz pillanatokat kellett átélnie a Bahreini Nagydíj első rajtja utáni baleset alatt. Mindennél nehezebb lehetett azonban Marion, Sahca, Simon és Camille Grosjeannak, Romain Grosjean feleségének és három gyermekének.

Az időmérő monitorokról már nem sokkal Romain Grosjean autójának tűzgolyóvá válása után ki lehetett következtetni, hogy a francia pilóta került bajba, a Haas versenyzője ezt követően azonban hiába menekült ki fél perc alatt a lángok közül, a televíziós közvetítésből még percekig nem derült ki, hogy jól van-e. Felesége ma hosszas posztban mondott köszönetet mindenkinek, aki életben tartotta a férjét.

Marion Grosjean nehéz perceket élt át férje balesetét látva Forrás: Dave Benett/Getty Images for The Naked Heart Foundation/2019 David M. Benett/David M. Benett

„Természetesen a múlt éjjel nem aludtam – kezdte a bejegyzést a Grosjeannal 2008 óta egy párt alkotó, 2012 óta házas Marion Grosjean. – Hogy őszinte legyek, nem is nagyon tudom, hogy mit írjak. Csak azt tudom, hogy jót tesz és mindig segít, ha írok. Nem akarok hazudni, ma reggel nem jönnek könnyen a szavak. Ettől ő nevetni fog. Ő, aki tudja, hogy mennyit szeretek beszélni. Ő, akinek mindig annyit írok. Aztán azt sem tudom, hogy milyen fotót posztoljak. Milyen képet őrizzek meg a tegnapról? A lángokat? Őt, ahogy a megmentői átkarolják? A roncsot? Kicsit buta módon ezt választottam.

De ha kell, majd mi ráírjuk, a gyerekeknek, mert így magyaráztuk meg a megmagyarázhatatlant."

Marion Grosjean Instagram-bejegyzése

Marion Grosjean ezután több embernek is köszönetet mondott, kezdve az orvosi autót vezető Alan van der Merwe-től az orvos Dr. Ian Robertsen át Jean Todt FIA-elnökig, de nem hagyta ki a 2014-ben Szuzukában tragikus balesetet szenvedő, sérüléseibe később belehaló Jules Bianchit és családját sem, hiszem az egykori nagy reménység tragédiája vezetett a Grosjean életét megmentő glória kifejlesztéséhez.

„Tegnap késő este a Twitteren felemelő szavakat használtam. Említettem a szerelem erejét, ami megvédte őt. Ma más kifejezéseket kell találnom, racionális gondolatokat, hogy kifejezzem az érzéseimet. Majd együtt megtaláljuk őket. A hála kifejezését az orvosi autóban ülőknek. A barátság kifejezését Jean Todtnak a csalhatatlan emberségéért. A köszönet kifejezését mindannyiótoknak, akik kimutattátok a támogatásotokat, ragaszkodásotokat, kedvességeteket, ami oly értékes nekünk.

Kevin Magnussennek a szavaiért, a Canal+ csapatának az érzékenységükért. Biztosan kihagyok pár embert, bocsássatok meg."

Grosjean és felesége 8 éve házasok

„Köszönet a gyerekeinknek, akik kiűzték őt a lángok közül. Köszönet a bátorságáért, az elszántságáért, az erejéért, a szerelméért, a fizikai állóképességéért, ami valószínűleg életben tartotta (Kim, Dan, szeretlek titeket). Nem egy, hanem számos csodára volt szükség tegnap. Ölellek mindannyiótokat."

A könnyebb égési sérüléseket szenvedett Grosjeant várhatón december 1-jén engedik ki a kórházból, a Szahíri Nagydíjon azonban biztosan nem vesz részt, a Haas tartalékja, Pietro Fittipaldi fog vezetni a helyén.