Vágólapra másolva!
Egyelőre bizonytalan, hogy a vasárnapi Bahreini Nagydíjon égési sérüléseket szenvedett Romain Grosjean rajthoz állhat-e a Forma-1-es idény utolsó előtti futamán, főnöke azonban nem sietteti a döntésben.

A Bahreini Nagydíj első körében elszenvedett balesete után azonnal kórházba szállították Romain Grosjeant, majd később a Haas közleményben megerősítette, hogy a francia pilótának nem tört el semmije, "csupán" égési sérüléseket szenvedett. Günther Steiner csapatfőnök a verseny után beszélt vele és azt mondta, hogy Grosjean „jó hangulatban van" és viccelődtek is, a sérüléseiről részletes információt azonban csak másnap fog tudni adni, mert egyelőre még maga a pilóta sem tudja, hogy pontosan hogyan is néznek ki a kezei a kötés alatt. Steiner hétfőn a kórházban is meglátogatta a lábadozó versenyzőt, az istálló pedig újabb közleménnyel jelentkezett.

Grosjean a kórházból üzent: „Nagyon köszönöm az üzeneteiteket, imádom az életet!"

„Romain Grosjean folytatja a lábadozást a Bahreini Védelmi Erők kórházában, ahol vasárnapi balesete után az éjszakát töltötte.

– olvasható a Haas hétfői közleményében.

Mindez azt jelenti, hogy Grosjean három nappal a hétvégi Szahíri Nagydíj első szabadedzése előtt még kórházban lesz. Steiner vasárnap még arról beszélt, hogy bármilyen döntést is hoz a visszatérésről, ő el fogja fogadni azt. Amennyiben a francia zöld utat kap az FIA-tól, már a pénteki szabadedzéseken autóba ülhet, de

ha nem fog tudni versenyezni, a Haasnak valakit be kell ültetnie a helyére. Hogy ki lesz az, arról Steiner még nem akart nyilatkozni, de leszögezte, hogy van tervük erre az esetre is.

„A tervem az, hogy először meglátogatom őt és megnézem, hogy hogy van, valamint meghallgatom, hogy mit mondanak az orvosok, és majd onnan tervezünk. Természetesen mindig van B tervünk, a jelenlegi tervem azonban az, hogy ha rendben van, akkor a következő versenyen is ő vezet."

A Haas csapatfőnöke kivár és egyelőre nem akart Grosjean lehetséges helyetteséről nyilatkozni Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A csapatfőnök kihangsúlyozta, hogy nem fog semmilyen nyomást helyezni Grosjeanra, „mert ez az ő döntése, neki kell meghoznia." „Nem tudom, hogy másnap hogy fogja érezni magát, mert nyilván a zúzódásokat akkor fogja csak érezni, és talán kicsit jobban átgondolja a történteket. Nem tudom, mindenki másként reagál egy ilyen helyzetre.

A Haasnak hivatalosan két tartalékja van Pietro Fittipaldi és Louis Deletraz személyében, ráadásul mindketten Bahreinben tartózkodnak, noha utóbbi érdekelt a Forma-2 idényzáróján is a hétvégén. Ugyanez a helyzet a sokak szerint jövőre a Haasnál versenyző Mick Schumacher-Nyikita Mazepin duóval, előbbi ráadásul a bajnoki címért megy, így az ő szerepeltetése sem tűnik valószínűnek, míg utóbbi vélhetően majd csak az F2-es szezon végeztével kapja meg a superlicencet.