Társoldalunk:

Vettel kiborult Leclerc-re, szerinte nevetséges volt, amit a monacói csinált

2020.11.29. 23:34

Sebastian Vettel finoman szólva sem volt elragadtatva attól, amit csapattársa csinált vele a Bahreini Nagydíjon.

Egyetlen pontot szerzett csupán a Ferrari a Bahreini Nagydíjon, ez pedig összhangban áll a vörösök egész hétvégi teljesítményével. A tizedik helyet elcsípő Charles Leclerc természetesen nem volt elégedett ezzel a terméssel, míg a 13. pozícióban végző Sebastian Vettel szerint az egyetlen jó hír az volt az egész napjában, amikor megtudta, hogy Romain Grosjean épp bőrrel megúszta horrorisztikus balesetét. A négyszeres világbajnoknak ráadásul csapattársára is kiborult.

Leclerc és Vettel már az első rajtnál is közel került egymáshoz - Galéria!Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Vettel a második rajtot követően vesztette el a türelmét Leclerc irányába, a monacói pilóta ugyanis szerinte nem hagyott neki elég helyet. Leclerc a célegyenes végén belülről bújt be Vettel mellé, majd miután befordultak az egyes kanyarba, lezárta az utat a csapattársa előtt. Noha kívülről nem tűnt drasztikusnak, amit csinált, Vettel úgy érezte, hogy Leclerc túl agresszív volt vele, és úgy gondolta, hogy a monacói úgy volt vele, hogy majd Vettel elkerüli az ütközést. Ezután a következő párbeszéd játszódott le a négyszeres világbajnok és versenymérnöke, Riccardo Adami között:

Vettel: „Ne már megint! Nem csinálhat ilyet! Mintha ott sem lettem volna."
Adami: „Vettem, szegd le a fejed."
Adami: „Maradj pozitív, Safety Car."
Vettel: „Ez nevetséges!"
Adami: „Beszéljük meg az autó sérüléseit, van bármilyen sérülés?"
Vettel:

„Szerintem rendben kell lennie, de nem tudom. Nézzétek meg a bal hátsót, de rendben kell lennie."

Adami: „Oké, nézzük a nyomásértékeket."
Vettel: „Ugyanaz volt, mint Ausztriában, komolyan mondom! Ezúttal neki kellett volna mennem, talán az lett volna a jobb opció."
Adami: „Értettem."
Vettel: „Egész reggel arról beszéltünk, hogy adjunk helyet a másiknak, erre bemegy a legkisebb résbe, ami nem is látszik. Arra játszott, hogy majd a másik látni fogja őt és félreáll az útból."

Vettel természetesen a Stéjer Nagydíjon történt ütközésre utalt, amikor Leclerc túlvállalta magát és mindkettejük futamának véget vetett. Akkor a monacói pilóta elismerte, hogy hibázott.

Ez volt az a mozzanat, amit Vettel nehezményezettForrás: Ferrari

A Ferrari mindkét pilótája és Mattia Binotto csapatfőnök is kiemelte, hogy a legfontosabb az első szahíri verseny után az, hogy Romain Grosjean jól van, de azért természetesen röviden értékelték a futamot is. „Nehéz futam volt ez a mai, mivel nem voltunk elég gyorsak. Nagyon jól rajtoltam, de utána sajnos végig kapaszkodnom kellett, a tizedik hely volt a legjobb, amit ma elérhettünk. Két futam van még hátra, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőlük" – mondta Leclerc.

„A nap egyetlen jó híre az, amit a rádión kaptam, amikor megerősítették, hogy Romain rendben van. Ami a futamot illeti, az első etapom nagyon rossz volt, nem volt meg a tempóm és sok helyet veszítettem. A helyzet a futam előrehaladtával aztán jobb lett, amikor pedig szabad volt előttem az út, nem volt olyan rossz, de mindent egybevetve ez egy nehéz futam volt" – értékelt Vettel, aki egyszer meg is pördült a 11-es kanyarból kifelé jövet, ezt a közvetítésbe azonban nem játszották be.

Vettel csak küszködött - Galéria!Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Csalódástkeltő verseny volt, de már pénteken láttuk, hogy szenvedni fogunk ezen a hétvégén. Most van pár napunk, hogy gondosan elemezzük az adatokat és kitaláljuk, hogy miként javíthatnánk az autó kezelhetőségén a jövő hétre. Mivel itt maradunk, a hőmérsékletek és körülmények ugyanilyenek lesznek, az eltérő vonalvezetés azonban lehetőséget kínálhat. Rajtunk múlik, hogy megragadjuk és jobb munkát végezzünk, mint ma" – nyilatkozta Mattia Binotto csapatfőnök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK