Társoldalunk:

Vettel ravasz rókaként készül támadni a futamon

2020.11.28. 17:25

Vettel képesnek tartja a Ferrarit arra, hogy a pontszerző helyeken kívülről indulva eredményesen zárják a Bahreini Nagydíjat. Ehhez "ravasz rókának" kell lenniük.

Nem javult a Ferrari formája a bahreini időmérőre, a kevésbé jó edzéseredmények után szombat este sem tündököltek a pilóták, és számukra már a Q2 a végállomást jelentette. A konstruktőri táblázaton a 6. helyet elfoglaló csapat múltkor közelebb lépett az előtte lévőkhöz, de az időmérő alapján megint csökkent az esélyük a javításra a Racing Pointtal, a McLarennel és a Renault-val szemben.

„Kemény és szoros küzdelem volt. A második szektor nem sikerült ideálisan, az sem segített, hogy túlságosan megközelítettem George [Russellt]. Utána küszködtem az utolsó szektorban az első gumik beüzemelésével" – mondta a legfontosabb szombati köréről Sebastian Vettel.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Tolga Bozoglu

A német a 11. helyen végzett, ezzel idén harmadszor, egyúttal zsinórban másodszor csapattársa elől rajtolhat. Úgy érzi, elérhető a pontszerzés.

„Azt gondolom, nagyjából a képességünknek megfelelő helyen végeztünk. A futam holnap lesz, és ott nem egyetlen kör dönt – magyarázta. – Ez a pálya roppant durván nyúzza a gumikat, holnap az lesz a kulcs, hogyan bánunk velük."

Ha olyanok leszünk, mint egy ravasz róka, szerintem jó esélyeink lesznek. „Ha nem, hosszú verseny elé nézünk. Hiszem, hogy jó sanszunk van a pontszerzésre."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Leclerc a 12. helyről indul, és ezzel kapcsolatban a szabad gumiválasztás lehetőségét emelte ki, bár kérdés, ez most jelent-e bármiféle előnyt – a Q3-ba bejutók ezúttal mind a tartósabb közepes keveréken startolnak, nem a lágyon, és vélhetően a nagy többség is erre fog szavazni.

A Canal+ csatorna emlékeztette rá, hogy tavaly 1-2, most 11-12 lett a Ferrari időmérős eredménye. „Hát, ha levesszük az első számjegyet, ugyanott tartunk – ironizált. – Közel vagyunk a top 10-hez, mégis csalódott vagyok."

„Mindig lehet jobb kört menni, szerintem ez mindenkivel így van. A 4-es kanyarban elég sok időt vesztettem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK