A Ferrari teljesen új motort ígért a 2021-es szezonra

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Sebastian Vettel, Ferrari
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 28: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF1000 during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 28, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke teljesen új motort ígért a 2021-es szezonra, és elmondta, fontosnak érzi a középmezőnyben zajló csatát a konstruktőri világbajnokság 3-6. helyéért, de már idén is elsősorban a következő évi versenyekre készülnek.

A Ferrari szereplése az idei szezon egyik nagy csalódása, a maranellói istálló egyelőre csak a konstruktőri világbajnokság 6. helyén áll, és bár van még lehetőség a 3. hely megszerzésére is, az eddig látottak alapján a Racing Point, a McLaren és a Renault is jobb esélyekkel indul.

A Ferrari nem írta le az idei évet, de a jövőre összpontosítanak Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Az olaszok idei kálváriáját elsősorban az erőforrás okozza, teljesen új változatot kellett építeniük, miután az FIA nem tudott megbizonyosodni a tavalyig használt megoldásuk szabályosságáról. Ennek következtében a Ferrari-motor teljesítménye visszaesett,

látványosan küszködnek azokon a pályákon, ahol a motorerő fontos tényező.

A csapatot emellett Sebastian Vettel év végi elküldésének bejelentése is megrázta, akadtak elkerülhető balesetek, vezetői- és taktikai hibák is, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyelőre csupán két ügyfelüket, az Alfa Romeót és a Haast, valamint az Alpha Taurit és a Williamst tudják megelőzni.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke viszont a Sky Sports műsorában viszont azt mondta, jövőre az erőforrás terén változhat a helyzet. Rámutatott, bár az autóépítés szabályai lényegében változatlanok maradnak, a motorfejlesztés egyelőre nem tilos.

Binotto ezúttal Maranellóból jelentkezett be, de a jövő hétvégén zajló Szahíri Nagydíjon és Abu-Dzabiban a helyszínen dolgozik majd Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„A karantén idején közösen úgy döntöttünk, hogy teljesen befagyasztjuk a 2020-as szabályokat, de jövőre teljesen új erőforrásunk lesz. A Ferrarinál tudjuk, hogy e téren javítanunk kell a versenyképességünkön, ennek érdekében nagy erőket és befektetéseket mozgósítottunk. Ahogy Imolában is elmondtam, a motor jól működik a tesztpadon,

„Egyelőre azt mondanám, hogy eléggé örülök a fejleményeknek, de van még hátra néhány hét, mielőtt ezt is befagyasztjuk a következő szezon előtt” – utalt ebben az esetben arra, hogy meg kell határozni a jövőre szánt specifikációt.

A svájci szakember a Török Nagydíjra és a Bahreini Nagydíjra sem utazott el, a maranellói központból jelentkezett be videokonferencia segítségével. Isztambulban csapata az eddigi legtöbb pontot szerezte az idei hétvégék között, és ezzel megnyílt számukra az esély, hogy akár a konstruktőri világbajnokság 3. helyét is megszerezzék, de Binotto inkább a jövőbe tekint.

„Valóban nagyon feszült pillanatnyilag a helyzet, de a mi szempontunkból fontosabb, hogy fejlesszük magunkat már a jövő évet szem előtt tartva, próbáljuk kiismerni az autó gyengeségeit és legalább javítsunk ezeken. Noha fontos számunkra a csata a középmezőnyben, fontosabb az, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az előző versenyek során tényleg előreléptünk az autóval.”