Társoldalunk:

Vettel: Bahrein nem kedvez annyira a Ferrarinak, mint eddig

2020.11.27. 21:43

Küszködtek a Ferrari versenyzői a Bahreini Nagydíj szabadedzésein, de bíznak abban, hogy szombatra virradóan megoldásokat találnak a problémákra. Az ellenfelekhez hasonlóan tartanak a gumikopástól.

Az isztambuli fellángolás után ismét a középmezőnyben találták magukat a Ferrarik a Bahreini Nagydíj első edzésnapján: a második tréningen Sebastian Vettel mindössze a 12. helyezett lett, Charles Leclerc pedig csupán a 14. helyre ért oda. A többiekhez hasonlóan a Ferrarin sem működtek jól a lágy gumik, de az olaszoknál akadtak egyéb problémák is.

Vettel az esti edzésen - GalériaForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Vettel úgy érezte, a megszokottnál alacsonyabb hőmérsékletek miatt a nappali és az esti szabadedzés nem különbözött annyira, mint máskor, de változás az is, hogy szerinte a Bahreini Nagydíj nyomvonala „nem passzol hozzánk annyira, mint a múltban.” Ellenfeleivel egyetértve úgy vélte, hogy a gumikopás lesz majd a legfontosabb szempont a futamon.

„Ez a pálya durva a gumikkal, nehéz sokáig megóvni őket, de ez mindenkinél így van. Nem világos egyelőre, hogy melyik abroncs működik a legjobban, és ebből következően az sem, hogy hány bokszkiállásra lesz szükségünk” – nyilatkozta, Daniel Ricciardo viszont biztosra vette, hogy legalább két kerékcsere lesz a futamon.

„Először az időmérőre kell összpontosítanunk, aztán majd meglátjuk, mi lesz a versenyen. Az igaz, hogy csak a futam végén osztanak pontokat, minél előrébb rajtolunk, annál jobb esélyeink lesznek, mert több lehetőségünk nyílik a stratégia és a gumikezelés terén.”

Egyelőre nem látszik, hogy Vettel mire alapozza az optimizmusát, mert úgy tűnik, hogy a Ferrarinak esélye sincs bejutni a Q3-ba a közepes keverékű gumikon, a futamon viszont nem tűnik ideálisnak a lágy gumi a gyors kopás miatt. Leclerc nem tagadta, hogy nehezen indult számára a hétvége és jobb kezdést remélt, mert Bahrein általában kedvező pálya a Ferrarinak.

Leclerc csak az alsóházba fért be - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Kamran Jebreili

„Ma eléggé küszködtünk, de általában elég jók vagyunk abban, hogy éjszaka megoldjuk a gondjainkat, úgyhogy remélhetőleg holnap erősebben térünk vissza. Elég nyilvánvaló, hogy a balanszon javítani kell, a kanyarokban nehéz kezelni az autót és elkövettem néhány hibát is. Az idők hihetetlenül szorosak, ezért minden előrelépés nagy különbséget okozhat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK