Társoldalunk:

Red Bull: Albon balesete sokba fog kerülni

2020.11.27. 19:17

Bosszantónak nevezte Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hogy Alexander Albon alaposan összetörte az autóját a bahreini második szabadedzésen, ráadásul egy fontos etapot nem futott le.

Nagy balesetet szenvedett Alexander Albon a Bahreini Nagydíj második szabadedzése során, a célegyenesbe vezető kanyart kiszélesítve ráhajtott a műfűre, elvesztette az uralmát a Red Bull fölött, majd nagy sebességgel a védősávba csapódott. A thai pilóta sértetlenül megúszta az esést, és az első felmérés alapján az autó is további büntetések nélkül megjavítható. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ettől függetlenül bosszantónak nevezte a történteket.

Albon összetörte a Red Bullt - GalériaForrás: AFP/Hamad I Mohammed

„A váz és a motor úgy tűnik, rendben van, ez nem a versenyre szánt sebességváltója, de így is mozgalmas estéje lesz a srácoknak – nyilatkozta Horner a Sky Sports műsorában. – Nehéz pénzügyileg felbecsülni [a kárt], de jelentős összeg, mert nekicsapta az autót a korlátnak. Három, ha nem négy oldala is összetört, az első és a hátsó szárny, valamint az orrkúp is. Jelentős tétel.”

Miközben a Red Bullnak ez elsősorban pénzügyileg okoz fejfájást, Albonnak azért nem jön jól a hiba, mert továbbra sincs biztosítva a helye a csapatnál. Horner és a menedzsment többi tagja szokatlanul megengedő Albon szereplése láttán, most is megpróbált pozitívumokat találni versenyzője eredményeiben.  

„Isztambulban és eddig ezen a hétvégén is egyre jobban és jobban összeért az autójával – mondta. – A visszajelzései nagyon összhangban vannak azzal, amit Max [Verstappentől] kapunk, nagy kár, hogy most balesete volt” – nyilatkozta a brit szakember, aki rámutatott, hogy Albon holnap is hátrányban lesz, mert kevesebb tapasztalatot szerzett a gumikkal.

Kevesebb is elég lett volna

Balesetek bármikor előfordulhatnak a Forma-1-ben, de ezen a szinten általában nem értékelik, ha egy pilóta egy tét nélküli szabadedzésen összetöri az autóját. Albon a tréning után azt mondta, bukott már párszor, ezért nem rázta meg az eset, de elismerte, hogy óvatosabb is lehetett volna.

„Egy kissé meglepett a gyenge tapadás. Előfordul az ilyen. Elég nehéz volt, kellemetlen szög, és az ilyen balesetek nem mókásak, de minden rendben van. Elvettem a lábam a pedálról, de nem eléggé. Amikor az egyik kerék a műfűre fut a másik pedig tapad, akkor történnek ilyen bukások.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK