Társoldalunk:

Verstappen nem Bottast, hanem jó eredményt vett célba a szezon végére

2020.11.26. 18:33

Nem lefutott a küzdelem az egyéni világbajnokság 2. helyéért, de Max Verstappent nem igazán foglalkoztatja, hogy végül legyőzi-e Valtteri Bottast. Alexander Albon közben az állásáért küzd.

Papíron zajlik még a verseny az idei F1-es egyéni világbajnokság 2. helyéért, de Max Verstappen a Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, hogy elsősorban nem a Mercedesnél versenyző Valtteri Bottas legyőzésére hajt.

Verstappen reméli, hogy elér még sikereket az idei szezon során - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Meglátjuk – tárta szét a kezeit. – Nem igazán számít, hogy a 2. vagy a 3. leszek, csak jó eredményt akarok elérni, ha végül csak a 3. helyezett leszek, de akad néhány jól sikerült verseny a szezon lezárásaként, akkor azzal boldog vagyok.”

Ebből a szempontból nem túl ígéretes a helyzet Verstappen számára, Bahreinben a Red Bull és ő maga sem szokott jól szerepelni, de ezúttal újabb lehetőséget kap, hogy a pályafutása során először felállhasson a szigetországban rendezett verseny dobogójára.

„Jó lenne, örülök, hogy itt lehetek, szép az idő is, remélhetőleg ismét jó hétvégénk lesz – mondta, de hasonlóan szűkszavú volt azzal kapcsolatban, hogy nyerhet-e még újabb versenyt 2020-ban. – Mindig van esély, de a történelem azt mutatja, hogy sohasem volt igazán lehetőségünk itt a győzelemre, de majd meglátjuk.”

Albon az F1-es jövőjéért küzd - GalériaForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Verstappen nagy reményekkel készült az idei szezonra, a sportág történetének legfiatalabb világbajnoka lehetett volna, de a Mercedes ezúttal is simán legyőzte a Red Bullt. A holland pilóta szerint már az első hétvégén kiderült, hogy nem elég jó a teljesítményük, ennek okát azóta is keresik, mert ha tudnák, akkor már tettek volna ellene.

A garázs másik oldalán, Alexander Albonnál elsősorban a jövő a tét, a thai pilóta továbbra sem rendelkezik szerződéssel a 2021-es szezonra, miközben Sergio Pérez várja, hogy behívják őt a helyére. Albon az előző, zűrzavaros Török Nagydíjon sem tudott profitálni a káoszból, de életében először vezetett egy F1-es nagydíjon. Úgy érzi, még nem ment el számára a hajó.

„Jó hétvégém volt a tempó tekintetében, néhány dolgot megváltoztattunk az autón és még mindig van három verseny, hogy megmutassam, mi van bennem – jelentette ki. – Erre a három versenyre összpontosítok, nem igazán gondolkodom máson. A legtöbb ember rendelkezik B tervvel, de az én tervem az A terv, hogy maradjak a csapatnál, erre fókuszálok.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK