Vettel szívesen lett volna Hamilton csapattársa a Mercedesnél

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Sebastian Vettel, Ferrari, Török Nagydíj, 2020 futam
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 15: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates winning a 7th F1 World Drivers Championship with third placed Sebastian Vettel of Germany and Ferrari in parc ferme during the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 15, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel azonnal igent mondott volna a Mercedes hívására, ha a világbajnok istálló le akarta volna őt igazolni 2021-re, és még az sem zavarta volna a négyszeres világbajnokot, ha Lewis Hamilton lett volna a csapattársa.

Az év végén a Ferraritól távozó, a következő idényt az Aston Martinnál kezdő Sebastian Vettel nem csinál titkot abból, hogy kapcsolata már nem olyan a Scuderiával, mint régen, sárdobálásba azonban nem akar belemenni azzal kapcsolatban, hogy a csapat vagy ő tehet inkább arról, hogy nem nyertek közösen világbajnoki címet. A Corriere dello Sportnak nyilatkozva a 33 esztendős pilóta több dolgot is elárult a csapatváltásával kapcsolatban, majd kijelentette, hogy természetesen ő is szívesen lenne a Mercedes versenyzője.

Jövőre már Otmar Szafnauer lesz Vettel főnöke Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Ferrari és Vettel májusban jelentették be, hogy nem hosszabbítanak szerződést és az idei lesz az utolsó közös idényük az F1-ben. Ezután hónapokig nagy volt a bizonytalanság a négyszeres világbajnok jövője körül, később azonban elkezdték összeboronálni őt a jövőre Aston Martinná váló Racing Pointtal. A pletykák végül beigazolódtak, Vettel aláírt a silverstone-i gárdához.

Most elárulta, hogy a Racing Point kereste meg őt, az ezt megelőző időszakban pedig azt sem zárta ki, hogy az idei év után felhagy a versenyzéssel.

„A visszavonuláson gondolkoztam, de még mindig van mit adnom a sportnak, az Aston Martin ajánlata pedig a megfelelő időben érkezett. Régóta ismerem Lawrence Strollt, [a Racing Point tulajdonosát] és Otmar Szafnauert, [az istálló csapatfőnökét]. Megkerestek a paddockban egy esetleges váltásról, így kezdődött köztünk a párbeszéd. Ebből nem kell titkot csinálnom."

Vettel nemrég nyíltan vallott arról, hogy a "nagy szerelem" már véget ért közte és a Ferrari között, a csapat és az ő viszonya pedig fagyossá vált. Ezzel együtt nem akar ujjal mutogatni a maranellóiakra.

A legjobb Ferrari, amit vezettem, a 2017-es volt. Az időmérőn hiányzott némi motorerő, de gyakran a Mercedesek előtt végeztünk. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek" – emlékezett vissza az első olyan szezonra a vörösök színeiben, amelyben esélye volt a világbajnoki címre.

Nem bánta volna, ha a Mercedes leigazolja őt Hamilton mellé Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Ezután még 2018-ban kapott olyan autót, amivel felvehette a harcot a Mercedes ellen, 2019-ben és 2020-ban viszont már egyértelműen a csillagos márka vitte a prímet. Miután kiderült, hogy nem marad a Ferrarinál, a világbajnok istállóval is szóba hozták, a Mercedesnél pedig előbb udvarisságból nem zárták ki a szerződtetését, később azonban cáfolták, hogy érdeklődnének a szolgálatai iránt. Amennyiben azonban így lett volna, Vettel nem tagadja, hogy igent mondott volna az ajánlatra, sőt, azt sem bánta volna, ha Hamilton mellett bizonyíthat.

Erről őt is meg kellene kérdezni, de szerintem ő is szívesen versenyezne egy csapatban velem. Nagyon tiszteljük egymást."

Vettel elsőként gratulált személyesen Hamiltonnak, miután a brit pilóta megnyerte hetedik világbajnoki címét Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Vettel az utóbbi időszakban felkapottá vált témával kapcsolatban is véleményt formált és reagált Max Verstappen azon kijelentésére, hogy a Mercedesszel a mezőny 90%-a nyerne. „Szerintem nehéz megmondani, hogy ez így van-e. A Mercedes autója nagyszerű, a csapat elképesztően erős, Lewis pedig learatja ennek a gyümölcseit. Bizonyára néhány másik pilóta is sikeres lenne az ő helyében, de meg kell hagyni Lewisnak, hogy ő minden hétvégén megteszi ezt, ez az erőssége."