Vettelt felesége és gyerekei is segítették a nehéz időszakokban

Forma-1, Török Nagydíj, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 12: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari cycles the track during previews ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 12, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az idei szezon végén a Ferraritól távozó Sebastian Vettel ritkán oszt meg bármit is a magánéletéről, ezúttal azonban némi betektintést nyújtott abba, hogy miként birkózik meg családja segítségével az utóbbi időszakban felgyülemlett nehézségekkel.

Sebastian Vettelt az utóbbi három idény során rengeteg kritika érte, amelyek akár jogosak voltak, akár nem, a négyszeres világbajnoknak meg kellett velük birkóznia, ahogyan azzal is, hogy a világbajnoki cím ahelyett, hogy közeledett volna hozzá, egyre távolodott tőle. A 33 esztendős pilóta elárulta, hogy felesége és gyerekei is sokat segítettek abban, hogy átvészelje ezt a nehéz időszakot, mivel a legtöbb emberhez hasonlóan ő sem tudja minden problémáját a munkahelyén hagyni.

Nem foglalkozik a kritikusaival Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Vettel a külvilág felé történő megnyilvánulásaiban nem igazán szokott a benne kétkedőkkel törődni például úgy, ahogyan Valtteri Bottas szállóigévé vált rádióüzeneteivel teszi, így nem is igazán volt meglepő, hogy a Die Welt online kiadásának azt mondta, „semmit" nem üzenne a kritikusainak. „Persze jó, amikor az emberek szépeket írnak rólad, és kevésbé az, amikor az ellenkezőjét teszik, azonban mindig az volt a vezérelvem, hogy soha nem vagy annyira jó, mint amilyennek az emberek tartanak, de annyira rossz sem" – ismertette ars poeticáját.

Ezután elmondta, hogy nem is igazán lehet felkészülni a nehéz időszakokra, inkább azzal kell törődni, hogy amikor eljönnek, az ember megfelelően kezelje azokat.

„Mindent át lehet venni elméletben, de az élet olyan, hogy valódi pillanatokból áll és nem elméletből. Fel kell készülni nyitottan szembenézni a problémákkal. Akárcsak egy egészséges kapcsolatban. Végtére is házas vagyok. Az pedig természetes, hogy az emberek arról beszélnek többet, ha valami nem működik."

Vettel és későbbi felesége, Hanna Prater a 2011-es wimbledoni tenisztornán Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Michael Regan

Miután ő maga felhozta 2019 eleje óta tartó házasságát gyerekkori szerelmével és három gyermeke anyjával, Hanna Praterrel, a vele interjút készítő újságíró rákérdezett, hogy megértő szokott-e lenni vele a felesége, amikor hazaviszi a problémáit.

És még egy dolog: van otthon három gyerekem, úgyhogy már így is van mivel foglalkozni, nem az én problémáim az egyedüliek és a legfontosabbak."

Gyerekei közül a 2014 januárjában született Emilie a legidősebb, utána jön a 2015 szeptemberében világrájött Matilda, majd a tavaly novemberben született fia. Noha magánéletéről szinte soha nem nyilatkozik, ezúttal elárult róla egy keveset és elmondta, hogy a gyerekei „tudják, hogy mit csinálok, bár a legkisebb ehhez még túl kicsi, még nem beszél sokat, így nem tudjuk, hogy mennyit ért belőle, de a munkámnak nincs különleges státusza. Egyszerűen csak hétközben vagyok otthon többet, hétvégén pedig gyakrabban vagyok távol."