Öt hónappal a balesete után másik kórházba szállították Zanardit

DTM Hungaroring, Alex Zanardi, BMW M Motorsport
Alex Zanardi, a BMW márkanagykövete a DTM magyarországi versenyhétvégéjén, a Hungaroringen
Vágólapra másolva!
Folytatódik Alex Zanardi rehabilitációja, ennek részeként öthónapos kezelés után átszállították a korábban autóversenyzőként és paralimpikonként is sikeres sportolót.

Öt hónappal ezelőtt életveszélyes fejsérüléseket szenvedett a korábban autóversenyzőként és paralimpikonként is elismert Alex Zanardi, aki egy 2001-es Champ Car-balesetben már elvesztette mindkét lábát, de hihetetlen akaraterővel visszatért, és átalakított versenyautókkal futamokat nyert, valamint olimpiai aranyérmeket nyert parakerékpárosként.

Zanardi 2018-ban a Hungaroringen Forrás: Hoch Zwei / Juergen Tap/Hoch Zwei/Juergen Tap

Az olasz sportoló egy országúti túrán szenvedett újabb balesetet, helyszíni beszámolók szerint áttért a szemközti sávba, ahol egy teherautóval ütközött, és életveszélyes fejsérüléseket szerzett. Kezelőorvosa szerint a kórképe nem olyan súlyos, mint Michael Schumacheré, de a kilátásairól így sem bocsátkoztak jóslásokba.

Az első néhány kórházban töltött nap után az orvosok a családdal egyetértésben azt mondták, hogy csak jelentős fejlemény esetén adnak további hírt Zanardi állapotáról. Az Associated Press arról számolt be, hogy a sienai és milánói arcrekonstrukciós műtétek után Padovába szállították, ahol folytatják a rehabilitációját.

„A beteg alapvetően stabil fizikális és neurológiai állapotba került, ami lehetővé tette az átszállítását egy másik kórházba, ami rendelkezik az összes szükséges klinikai szaktudással, és közelebb van a család otthonához – idézte a hírügynökség a milánói San Raffaele kórház közleményét.

Danyiil Kvjat a sisakján üzent Zanardinak a Magyar Nagydíjon Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Noha Zanardi a Forma-1-ben nem ért el kiemelkedő eredményeket (elsősorban az amerikai CART-sorozatban volt sikeres), a világbajnokság mezőnyében is sokan szurkolnak a felépüléséért, köztük a Ferrari-csapat is, ami egy buzdító felirattal üzent az olasz sportolónak.